Identiteit ‘Boston Strangler’ vastgesteld

Albert DeSalvo
Albert DeSalvo blijkt inderdaad de ‘Boston Strangler’ te zijn die in de jaren zestig in totaal elf vrouwen misbruikte en wurgde. Dat blijkt volgens Amerikaanse media uit dna-materiaal dat onlangs van de in 1973 overleden Amerikaan is afgenomen.

De moorden in Boston waren in de jaren zestig groot nieuws, ook buiten Amerika. In twintig maanden tijd werden tussen 1962 en 1964 elf vrouwen seksueel misbruikt en vermoord, meestal in hun eigen huis.


Het laatste slachtoffer, Mary Sullivan, werd in januari 1964 dood in haar appartement aangetroffen. Justitie onderzocht onlangs sperma dat op haar lichaam werd aangetroffen.

- advertentie -

Vervolgens werd het dna-materiaal dat op het levenloze lichaam van Mary Sullivan was aangetroffen vergeleken met het dna van een neef van DeSalvo. Volgens de onderzoekers toonde dit aan dat DeSalvo het meisje had verkracht en vermoord. Om helemaal zeker te zijn werd het graf van de misdadiger onlangs geopend zodat er dna-materiaal van hem afgenomen kon worden. Dit dna-onderzoek linkt DeSalvo nu definitief aan de moord op Mary Sullivan.

Nooit veroordeeld

Na zijn arrestatie bekende Albert DeSalvo de elf moorden te hebben gepleegd. Hij gaf zelfs aan dat hij nog twee vrouwen had vermoord waarmee het slachtofferaantal op dertien zou komen. DeSalvo werd echter niet veroordeeld. Justitie was van mening dat er teveel tegenstrijdigheden in zijn verhaal zaten en daarnaast waren er nog twee mensen die beweerden achter de moorden te zitten.

DeSalvo kreeg overigens wel een levenslange gevangenisstraf opgelegd, maar dat was voor een aantal overvallen en verkrachtingen. Hij overleed in 1973 bij een ruzie in de gevangenis.

Gerelateerde boeken:

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Meer van dit soort berichten? Like ons dan!

Gelijk naar geschiedenisboeken over:
Ook adverteren op Historiek?
Goede keus! Klik hier