Ierse schrijfster Maeve Binchy (72) overleden

Maeve Binchy – Foto: CC
De Ierse schrijfster Maeve Binchy is maandag op 72-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de BBC dinsdag.

Maeve Binchy werd op 28 mei 1940 geboren in Dublin en groeide op in de stad Dalkey. Ze was de oudste dochter van een advocaat en een verpleegster. In Dublin studeerde ze geschiedenis.

Tijdens de zomervakanties deed ze een ding veel: verhalen schrijven.

- advertentie -En daar bleek ze goed in. In 1969 kreeg ze dankzij een van haar verhalen een column aangeboden in de Irish Times. Haar carrière als schrijfster begon toen echt.

Maeve Binchy groeide uit tot een van de populairste schrijfsters van Groot-Brittannië. Ze werd onder meer bekend om haar humoristische beschrijvingen van het leven in kleinere dorpjes en stadjes op het Ierse platteland. Van haar boeken werden er wereldwijd meer dan veertig miljoen verkocht.

Tot haar bekendste boeken behoren Het huis op Tara Road, Een zaterdag in september en Vrienden voor het leven. Die drie boeken werden ook verfilmd.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: