Dark
Light

Impresario Wout van Liempt (95) overleden

1 minuut leestijd
Theaterzaal van Carré – Foto: CC/Andreas Praefcke
Theaterzaal van Carré – Foto: CC/Andreas Praefcke

Afgelopen zondag is in Scheveningen de Nederlandse impresario Wout van Liempt op 95-jarige leeftijd overleden. Hij werkte samen met een groot aantal bekende Nederlandse artiesten.

Wout van Liempt organiseerde al tijdens de oorlog optredens. De artiesten traden op in het café van zijn ouders in Oudkarspel en werden na afloop betaald met voedsel.
Na de oorlog richtte Van Liempt het  Nederlands Theaterbureau op. Hij werkte samen met een groot aantal bekende artiesten waaronder Toon Hermans, Lou Bandy, Johnny Jordaan, Kees Brusse en Henriëtte Davids. Het bekendst werd hij als de impresario van cabaretier Wim Kan.

Internationale artiesten

De in Harlingen geboren Van Liempt programmeerde een groot aantal voorstellingen in Carré en boekte grote internationale artiesten. Door zijn toedoen kwamen bijvoorbeeld artiesten als Louis Armstrong, Edith Piaf en Duke Ellington naar Nederland.

Wout van Liempt overleed tien dagen na zijn 95ste verjaardag.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Recent gepubliceerd

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 52.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
×