Jongen vindt mummie op de zolder van zijn oma

Still NOS
Still NOS
Een tienjarige jongen deed op de zolder van zijn oma onlangs een bijzondere vondst. In een grote kist die in een hoek van de zolder stond trof hij een mummie aan.

Of de mummie echt is, is nog niet duidelijk. Wel bekend is dat de opa van de jongen een in de jaren vijftig verschillende reizen maakte naar Noord-Afrika. Er bestond toen een levendige handel in mummies en mogelijk nam de man de mummie tijdens een van zijn reizen mee naar huis. Het stoffelijk overschot wordt door biologen in Berlijn onderzocht. Dan moet ook duidelijk worden hoe oud de mummie precies is.

Bij de grote kist waarin de mummie werd aangetroffen vond de jongen ook enkele kleinere kisten. Daarin zaten onder meer een dodenmasker en een oud-Egyptische urn. De NOS doet verslag:

- advertentie -

Gerelateerde boeken:

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over:

1 Comment Join the Conversation →