Dark
Light

Kijken in het depot van het Museum van de Twintigste Eeuw

Auteur:
1 minuut leestijd

Foto: Museum van de Twintigste Eeuw
Het Open Depot van het Museum van de Twintigste Eeuw in Hoorn is onlangs opnieuw ingericht. Bezoekers krijgen er een beeld van de brede collectie die het museum verzamelt.

Het museum verhuisde in oktober vorig jaar naar een oude gevangenis op het Oostereiland Hoorn. Na die verhuizing besloot het museum een zogenaamd Open Depot te realiseren waardoor bezoekers een beeld krijgen van het verzamelbeleid van het Museum van deTwintigste Eeuw.

In de bewuste zaal heeft het museum grote glazen wandkasten laten plaatsen met daarin rijen stellingen. Er zijn duizenden objecten te vinden: van complete serviezen tot lampen, van strijkijzers tot scheerapparaten en van Tomado tot Tupperware. Allemaal voorzien van een labeltje met een nummer en geregistreerd in de computer. Aan bezoekers en scholieren, wordt ook uitgelegd dat musea niet alleen objecten tonen, maar ook verzamelen en beheren.

Nadat alle zalen op orde waren in het nieuwe, grotere museum, werd het Open Depot opnieuw ingericht. Het vernieuwde depot is één van twaalf zalen in het museum. Op dit moment zijn er vier wisselexposities in het museum te zien naast de permanente collectie. Het museum is zeven dagen per week geopend.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (50.789 actieve abonnees)

"Donateurs ondersteunen ons project en dragen direct bij aan de uitbreiding van ons archief."

Meer informatie

Ook interessant

Zelfde rubriek

×