Kijken in het depot van het Museum van de Twintigste Eeuw

Foto: Museum van de Twintigste Eeuw
Het Open Depot van het Museum van de Twintigste Eeuw in Hoorn is onlangs opnieuw ingericht. Bezoekers krijgen er een beeld van de brede collectie die het museum verzamelt.

Het museum verhuisde in oktober vorig jaar naar een oude gevangenis op het Oostereiland Hoorn. Na die verhuizing besloot het museum een zogenaamd Open Depot te realiseren waardoor bezoekers een beeld krijgen van het verzamelbeleid van het Museum van deTwintigste Eeuw.

- advertentie -

In de bewuste zaal heeft het museum grote glazen wandkasten laten plaatsen met daarin rijen stellingen. Er zijn duizenden objecten te vinden: van complete serviezen tot lampen, van strijkijzers tot scheerapparaten en van Tomado tot Tupperware. Allemaal voorzien van een labeltje met een nummer en geregistreerd in de computer. Aan bezoekers en scholieren, wordt ook uitgelegd dat musea niet alleen objecten tonen, maar ook verzamelen en beheren.

Nadat alle zalen op orde waren in het nieuwe, grotere museum, werd het Open Depot opnieuw ingericht. Het vernieuwde depot is één van twaalf zalen in het museum. Op dit moment zijn er vier wisselexposities in het museum te zien naast de permanente collectie. Het museum is zeven dagen per week geopend.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: