Dark
Light

Kijken in het depot van het Museum van de Twintigste Eeuw

1 minuut leestijd

Foto: Museum van de Twintigste Eeuw
Het Open Depot van het Museum van de Twintigste Eeuw in Hoorn is onlangs opnieuw ingericht. Bezoekers krijgen er een beeld van de brede collectie die het museum verzamelt.

Het museum verhuisde in oktober vorig jaar naar een oude gevangenis op het Oostereiland Hoorn. Na die verhuizing besloot het museum een zogenaamd Open Depot te realiseren waardoor bezoekers een beeld krijgen van het verzamelbeleid van het Museum van deTwintigste Eeuw.

In de bewuste zaal heeft het museum grote glazen wandkasten laten plaatsen met daarin rijen stellingen. Er zijn duizenden objecten te vinden: van complete serviezen tot lampen, van strijkijzers tot scheerapparaten en van Tomado tot Tupperware. Allemaal voorzien van een labeltje met een nummer en geregistreerd in de computer. Aan bezoekers en scholieren, wordt ook uitgelegd dat musea niet alleen objecten tonen, maar ook verzamelen en beheren.

Nadat alle zalen op orde waren in het nieuwe, grotere museum, werd het Open Depot opnieuw ingericht. Het vernieuwde depot is één van twaalf zalen in het museum. Op dit moment zijn er vier wisselexposities in het museum te zien naast de permanente collectie. Het museum is zeven dagen per week geopend.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 52.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
×