Week van de koloniale geschiedenis

Kleurenfoto’s van The Beatles in Blokker opgedoken

Vijftig jaar na dato zijn er 32 kleurenfoto’s gevonden van het enige optreden dat The Beatles in Nederland gaven. EenVandaag toonde maandagavond enkele van deze foto’s, die binnenkort gepubliceerd worden in een boek.

The Beatles in Blokker (Stichting The Beatles in Blokker)
The Beatles in Blokker (Stichting The Beatles in Blokker)


In 1964 werd het West-Friese dorpje Blokker landelijk bekend doordat The Beatles er optraden. De Britse popgroep trad op in het gebouw van de plaatselijke groenteveiling. Drummer Ringo Starr was overigens niet aanwezig. Hij miste het concert omdat hij last had van ontstoken amandelen. Sessiedrummer Jimmy Nicol verving hem.

De onlangs opgedoken foto’s werden gemaakt tijdens het middagconcert (’s avonds werd er ook opgetreden) waarbij tussen de 2500 en 3000 mensen aanwezig waren. En dat is bijzonder want er was plek voor 7000 man. Het eerste concert van The Beatles was dus niet uitverkocht. Viel het dan toch wel mee met die historische Beatle-hysterie?

Boek

Stichting The Beatles in Blokker kreeg de kleurenfoto’s onder meer via Marktplaats in bezit. Het boek met daarin de bijzondere foto’s wordt op 6 juni officieel uitgebracht. Het is dan exact vijftig jaar geleden dat The Beatles in Blokken optraden.

- advertentie -

EenVandaag over het optreden van The Beatles en de kleurenfoto’s:

sitestat

Foto’s: Stichting The Beatles in Blokker

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: