‘Laatste rustplaats van Freddie Mercury gevonden’

Volgens Britse media is eindelijk bekend waar de as van Queen-zanger Freddie Mercury is gebleven. De zanger overleed eind 1991 op 45-jarige leeftijd aan de gevolgen van aids en werd gecremeerd in West-Londen.

Wat er met de as van de artiest gebeurde was echter niet helemaal duidelijk. Volgens sommigen werd de urn bewaard door Mary Austin, de voormalige geliefde van de zanger. Ook werd wel eens gezegd dat de asresten werden uitgestrooid bij Garden Lodge, het laatste huis van de zanger, of op Zanzibar, het eiland waar hij werd geboren.

Op het Kensal Green-kerkhof, vlakbij de plek waar Mercury gecremeerd werd, is nu een plaquette gevonden die is opgericht ter nagedachtenis aan de zanger. De plaquette is opgedragen aan Farrokh Bulsara, de geboortenaam van de zanger. Ook de geboorte- en sterfdatum van Mercury zijn op de plaquette te vinden.

Op de steen staat ook de tekst Pour Etre Toujours Pres De Toi Avec Tout Mon Amour. Dit betekent zoveel als ‘Altijd dichtbij je met al mijn liefde’. Het lijkt er nu dus op dat de laatste rustplaats van de wereldberoemde zanger eindelijk is gevonden.

- advertentie -

Lees ook: Freddie Mercury (1946-1991) – Frontman van Queen

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: