Dark
Light

De Lourdesgrot in Rohren (Monschau) in de Eifel

Auteur:
1 minuut leestijd
Lourdes-grot in Monschau (Foto Historiek)
Lourdes-grot in Monschau (Foto Historiek)

In 1903 liet een pastoor in Rohren een Lourdesgrot bouwen. De kleine grot bevindt zich aan een weg richting Monschau, een stad aan de rand van Nationaal Park Eifel. Het plan om de grot te bouwen kwam aanvankelijk van pater Rademann uit Steyl (Venlo).

In de grot worden de zeven smarten van Maria verbeeld. Centraal in de grot bevindt zich een piëta, een beeld van de rouwende Maria met de dode Christus. Voor de bouw van de grot zijn ongeveer honderd ladingen steen uit een steengroeve in de buurt over een moeilijk begaanbare weg naar Rohren gebracht. Verder is onder meer zand uit de rivier de Roer gebruikt. Het gaat dus om een kunstmatige grot. Aan het plafond zijn nagemaakte drijfstenen te vinden.

Piëta in de Lourdes-grot in Rohren
Piëta in de Lourdes-grot in Rohren (Foto Historiek)

De grot is plechtig ingewijd op de feestdag van de Heilige Anna in 1903.

De Lourdesgrot in Rohren is vrij toegankelijk en bevindt zich aan de Borngasse 35. Niet ver van de grot bevindt zich een historische houtzaagmolen. En men kan vanaf de grot doorwandelen naar Monschau.

Nog enkele foto’s van de Lourdesgrot:

Dankborden in de grot (Foto Historiek)
Dankborden in de grot (Foto Historiek)
Interieur van de grot (Foto: Historiek)
Interieur van de grot (Foto: Historiek)

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.171 actieve abonnees)


Mede dankzij onze donateurs zijn al onze artikelen gratis te lezen. Op Historiek vindt u dus geen PREMIUM artikelen of 'slotjes'.

Steun ons ook

×