Dark
Light

Minnesota

1 minuut leestijd

Vlag van Minnesota
Vlag van Minnesota

Staat in het noorden van Amerika met de bijnaam North Star State. Minnesota heeft een oppervlakte van 225.365 km² en ongeveer 5,3 miljoen inwoners. Minneapolis is de grootste stad van de staat, maar niet de hoofdstad. De stad Saint Paul, eveneens gelegen aan de oever van de Mississippi, is de hoofdstad van Michigan.

Voordat Europeanen het huidige Minnesoto bevolkten woonden er verschillende indianenstammen, zoals de Sioux, Ojibwe en Chippewa, in het gebied. Franse ontdekkingsreizigers drongen het gebied in de zeventiende eeuw voor het eerst binnen en stichtten aan het begin van de achttiende eeuw enkele forten.

De staat Minnesota in het rood gemarkeerd
De staat Minnesota in het rood gemarkeerd

Het oosten van het gebied hoorde bij Frans Canada en kwam in 1763 in handen van Engeland en in 1783 in handen van de Verenigde Staten. Het westen van Minnesota hoorde bij het zogenaamde Louisiana-territorium en kwam in 1803 onder Amerikaanse vlag.

Het eerste Amerikaanse fort in Minnesota werd in 1819 gebouwd door de beroemde ontdekkingsreiziger Zebulon Pike. Vanuit dit fort werd het gebied door de Amerikanen verder onderzocht. Dit door bekende reizigers als Lewis Cass, Stephen Long en Henry Schoolcraft. Laatstgenoemde ontdekte het Itasca-meer en in 1832 de oorsprong van de rivier de Mississippi.

Minnesota trad op 11 mei 1858 als staat toe tot de Unie.

Vlag & zegel
Zegel / embleem van de Amerikaanse staat MinnesotaDe vlag van Minnesota toont het zegel van de staat op een koningsblauwe achtergrond. Het zegel wordt omringd door de statelijke bloem, de koninklijke vrouwenschoen (cypripedium reginae). Hierbuiten is een goud-wit-gouden rand te vinden met daarin negentien sterren die symboliseren dat de staat als negentiende staat tot de Verenigde Staten toetrad.

Aan de boven-, linker- en rechterzijde van het zegel zijn drie jaartallen te vinden. Ten eerste 1858 omdat Minnesota in dat jaar toetrad tot de VS, vervolgens 1819 omdat toen het eerste Amerikaanse fort (Fort Snelling) werd gebouwd en ten slotte 1893 omdat dat het jaar is waarin de vlag van Minnesota werd aangenomen.


Link:

×