Nettenboetsters in de duinen (1882) – Vincent van Gogh

Verkocht voor ruim zeven miljoen euro

Bij een veiling in Parijs is een vroeg schilderij van Vincent van Gogh geveild voor een bedrag van ruim zeven miljoen euro. Het gaat om het werk Nettenboetsters in de duinen dat de kunstenaar in 1882 maakte.

Op het olieverfschilderij – papier op paneel – zijn vrouwen te zien die op het land werken, onder een bewolkte lucht. Vooraf had veilinghuis Artcurial de waarde van het schilderij geschat op een bedrag tussen de drie en vijf miljoen euro. De identiteit van de koper is niet bekendgemaakt. Alleen bekend is dat het gaat om een verzamelaar uit Noord-Amerika.

De afgelopen acht jaar Nettenboetsters in de duinen te zien in het Van Gogh Museum in Amsterdam. Het museum kreeg het werk in bruikleen van de eigenaar, die het werk nu dus heeft verkocht. Het schilderij dateert uit Van Gogh zogenoemde Haagse periode.

Bekijk ook: Schilderijen van Vincent van Gogh
Overzicht van boeken over Vincent van Gogh

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: