EreadersEreaders

Nettenboetsters in de duinen (1882) – Vincent van Gogh

Verkocht voor ruim zeven miljoen euro

Bij een veiling in Parijs is een vroeg schilderij van Vincent van Gogh geveild voor een bedrag van ruim zeven miljoen euro. Het gaat om het werk Nettenboetsters in de duinen dat de kunstenaar in 1882 maakte.

- ad -

Op het olieverfschilderij – papier op paneel – zijn vrouwen te zien die op het land werken, onder een bewolkte lucht. Vooraf had veilinghuis Artcurial de waarde van het schilderij geschat op een bedrag tussen de drie en vijf miljoen euro. De identiteit van de koper is niet bekendgemaakt. Alleen bekend is dat het gaat om een verzamelaar uit Noord-Amerika.

De afgelopen acht jaar Nettenboetsters in de duinen te zien in het Van Gogh Museum in Amsterdam. Het museum kreeg het werk in bruikleen van de eigenaar, die het werk nu dus heeft verkocht. Het schilderij dateert uit Van Gogh zogenoemde Haagse periode.

Bekijk ook: Schilderijen van Vincent van Gogh
Overzicht van boeken over Vincent van Gogh

- advertentie-

- ad -
- advertentie -

Verder speuren:

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister


Uit het archief:

 • ‘God redde Nederland’

  ‘God redde Nederland’

  Op 30 november 1813 arriveerde de latere koning Willem I op het strand van Scheveningen na jaren in ballingschap te hebben geleefd. - ad - Twitter Facebook Pin It WhatsApp E-mailLees bericht »
 • Korte geschiedenis van de verwarming

  Korte geschiedenis van de verwarming

  De geschiedenis van de verwarming gaat terug tot de Prehistorie. Het waren de Romeinen die de vloerverwarming introduceerden. In 1825 werd in Nederland de eerste CV-installatie aangelegd. Een korte geschiedenis van de (centrale) verwarming. - ad - Twitter Facebook Pin …Lees bericht »
 • Rare kwibus!

  Rare kwibus!

  De meest gangbare verklaring voor de herkomst van het woord 'kwibus', houdt verband met een ritueel in de katholieke kerk, dat plaatsvond tijdens de misviering.Lees bericht »
 • Nazipropaganda tijdens de Tweede Wereldoorlog

  Nazipropaganda tijdens de Tweede Wereldoorlog

  Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd propaganda voor het eerst regeringsbeleid. Op grote schaal werd door middel van prenten, pamfletten en de nieuwspers geprobeerd om de bevolking enthousiast te maken voor de (militaire) strijd, het moreel van de eigen soldaten op …Lees bericht »

Veel meer tips ➱


Populaire geschiedenisboeken:

Spinozoland - Maxime RovereMoederstad - Philip DrögeBoeken bij de Netflix-serie BridgertonLied van de Goden - Reggie BaayDe tuinen van Buitenzorg - Jan Brokken

Bekijk hier meer geschiedenisboeken of recenseer de boeken die al las