Nieuwe beelden Kurhaus-optreden Stones opgedoken

Foto: Still video
Andere Tijden zendt op 25 september niet eerder vertoonde beelden uit van het beroemde concert dat de Rolling Stones in 1964 in het Kurhaus gaven. Dat meldt themakanaal Geschiedenis24.

De beelden werden enige tijd geleden ontdekt door het Rotterdams Gemeentearchief. Het gaat om nooit uitgezonden beelden van het door Henk van der Meyden geproduceerde tv-programma ‘Brigitte’. Te zien is onder meer hoe Karla Wildschut, alias Brigitte, in gesprek gaat met de leden van de Rolling Stones.De Rolling Stones traden op 8 augustus 1964 op in het Scheveningse Kurhaus. Het was het eerste optreden dat de rock-‘n-rollband op het Europese vasteland gaf. André van Duin stond in het voorprogramma en Jos Brink moest de nummers aan elkaar praten. Toen de Rolling Stones vier nummers hadden gespeeld brak er een grote chaos uit waardoor het optreden moest worden gestaakt.

- advertentie -

Van het gesprek dat Karla Wildschut met de leden van de Rolling Stones had is in 1964 nauwelijks iets uitgezonden, meldt Geschiedenis 24. Het ruwe materiaal van de ontmoeting met de Stones en nooit eerder vertoonde beelden van het concert zijn op 24 september te zien bij Andere Tijden. Verschillende fragmenten van de zogenaamde Stones-tapes zijn te zien op geschiedenis24.nl

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: