/

Nieuwe beelden Kurhaus-optreden Stones opgedoken

Foto: Still video
Andere Tijden zendt op 25 september niet eerder vertoonde beelden uit van het beroemde concert dat de Rolling Stones in 1964 in het Kurhaus gaven. Dat meldt themakanaal Geschiedenis24.

De beelden werden enige tijd geleden ontdekt door het Rotterdams Gemeentearchief. Het gaat om nooit uitgezonden beelden van het door Henk van der Meyden geproduceerde tv-programma ‘Brigitte’. Te zien is onder meer hoe Karla Wildschut, alias Brigitte, in gesprek gaat met de leden van de Rolling Stones.De Rolling Stones traden op 8 augustus 1964 op in het Scheveningse Kurhaus. Het was het eerste optreden dat de rock-‘n-rollband op het Europese vasteland gaf. André van Duin stond in het voorprogramma en Jos Brink moest de nummers aan elkaar praten. Toen de Rolling Stones vier nummers hadden gespeeld brak er een grote chaos uit waardoor het optreden moest worden gestaakt.

Van het gesprek dat Karla Wildschut met de leden van de Rolling Stones had is in 1964 nauwelijks iets uitgezonden, meldt Geschiedenis 24. Het ruwe materiaal van de ontmoeting met de Stones en nooit eerder vertoonde beelden van het concert zijn op 24 september te zien bij Andere Tijden. Verschillende fragmenten van de zogenaamde Stones-tapes zijn te zien op geschiedenis24.nl

Nooit uitgelezen...

Historiek is uw online geschiedenismagazine. Ons archief bevat duizenden artikelen. Bekijk hier onze alfabetische onderwerplijst en blijf lezen. Of bekijk onze tips op de voorpagina.

Meer informatie of samenwerken? Klik dan hier. Heeft u zelf een artikel dat u wilt publiceren, mail ons dan. Informatie voor uitgevers is hier te vinden.

Honderden auteurs publiceerden al op Historiek. Bekijk hier wie

Doorzoek ons archief: