Nieuwe website over Utrechts erfgoed

/
1 minuut leestijd
Pandhof van de Dom van Utrecht
Pandhof van de Dom van Utrecht (CC0 - Pixabay - Ellen26)

De gemeente Utrecht heeft vrijdag, op de laatste dag van de viering van negenhonderd jaar stadsrechten, een website gelanceerd waarop inwoners en bezoekers meer kunnen lezen over het erfgoed van de stad.

In de stad wordt al lange tijd bouwhistorisch en archeologisch onderzoek uitgevoerd. Dit levert veel informatie op over de geschiedenis en ontwikkeling van de stad. Veel van die verhalen hebben een plek gekregen op de nieuwe website. Wethouder Erfgoed Rachel Streefland:

Utrecht telt ongeveer 3.000 monumenten; zo’n 1400 rijksmonumenten en 1600 gemeentelijke monumenten. Met 3D-modellen illustreren we hoe de stad zich door de eeuwen heen heeft ontwikkeld, bijvoorbeeld het ontstaan van de werven langs de Oudegracht en de ontwikkeling van het Domplein. Verhalen die het waard zijn om verteld te worden.

De verhalen zijn ingedeeld op onderwerp en periode en zijn daarnaast te benaderen via een locatie op een kaart. Ook zijn er onderzoeksrapporten, brochures, publicaties en informatiekaarten te vinden met meer achtergrondinformatie. De website wordt de komende tijd uitgebreid met nieuwe verhalen en informatie. Ook komt er een activiteitenkalender waarop erfgoedactiviteiten zoals evenementen, wandelingen en exposities, worden aangekondigd.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken. Meer informatie

Abonneer
Stuur mij een e-mail bij
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties