///

Oorlogswrak in 360 graden te bekijken

De SS Thistlegorm met onderdelen van een locomotief (wiki)
De SS Thistlegorm met onderdelen van een locomotief (wiki)

Op 6 oktober 1941 werd het Britse schip SS Thistlegorm in de Rode Zee gebombardeerd door twee Duitse Heinkel He 111-bommenwerpers. Van de 39 bemanningsleden kwamen er 9 om het leven. Het oorlogswrak is populair bij duikers. Wie het wrak van dichtbij wil bekijken hoeft echter niet zelf meer in het water te stappen. Onderzoekers van de University van Notthingham hebben namelijk een 360 graden video gemaakt van de SS Thistlegorm.

De universiteit werkte voor het project samen met de Egyptische Ain Shams en Alexandria universiteiten. Naast onderstaande video maakten de onderzoekers ook meer dan 24.000 foto’s in hoge resolutie. Hiermee kan het oorlogswrak minutieus in kaart gebracht worden.

Bezichtig het wrak zelf:
Meer Tweede Wereldoorlog
Boek: Schatten en scheepswrakken

Meer historische video’s

Nooit uitgelezen...

Historiek is uw online geschiedenismagazine. Ons archief bevat duizenden artikelen. Bekijk hier onze alfabetische onderwerplijst en blijf lezen. Of bekijk onze tips op de voorpagina.

Meer informatie of samenwerken? Klik dan hier. Heeft u zelf een artikel dat u wilt publiceren, mail ons dan. Informatie voor uitgevers is hier te vinden.

Honderden auteurs publiceerden al op Historiek. Bekijk hier wie

Doorzoek ons archief: