Oorlogswrak in 360 graden te bekijken

Op 6 oktober 1941 werd het Britse schip SS Thistlegorm in de Rode Zee gebombardeerd door twee Duitse Heinkel He 111-bommenwerpers. Van de 39 bemanningsleden kwamen er 9 om het leven. Het oorlogswrak is populair bij duikers. Wie het wrak van dichtbij wil bekijken hoeft echter niet zelf meer in het water te stappen. Onderzoekers van de University van Notthingham hebben namelijk een 360 graden video gemaakt van de SS Thistlegorm.

De universiteit werkte voor het project samen met de Egyptische Ain Shams en Alexandria universiteiten. Naast onderstaande video maakten de onderzoekers ook meer dan 24.000 foto’s in hoge resolutie. Hiermee kan het oorlogswrak minutieus in kaart gebracht worden.

Bezichtig het wrak zelf:
- advertentie -

Meer Tweede Wereldoorlog
Boek: Schatten en scheepswrakken

Meer historische video’s

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: