Oprichter punkgroep The Ramones overleden

Albumcover van The Ramones
Albumcover van The Ramones
Tommy Ramone, een van de oprichters van de Amerikaanse punkrockgroep The Ramones, is vrijdag op 64-jarige leeftijd overleden aan kanker.


De muzikant werd in 1952 geboren in Boedapest als Thomas Erdelyi. Met zijn joodse ouders, die de holocaust overleefd hadden, verhuisde hij naar Amerika.

Tommy Ramone groeide op in Forest Hill (New York) en vormde samen met guitarist John Cummings (die later bekend werd als Johnny Ramone) een garageband genaamd Tangerine Puppets.

In 1975 werd uiteindelijk de punkrockgroep The Ramones opgericht. De band wordt wel eens de eerste echt punkgroep genoemd. Tommy Ramone zou aanvankelijk alleen als manager dienst doen, maar omdat er geen drummer was besloot hij die rol te gaan vervullen. Als drummer is hij te horen op de albums Ramones (1976), Leave Home (1977) en Rocket to Russia (1977).

- advertentie -

Tommy Ramone was het laatste nog levende bandlid dat er van begin af aan bij was. Het overlijden van de muzikant werd bekendgemaakt via het Twitter-account van de band.

Greatest hits-album van de band

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: