Dark
Light

Oprichter punkgroep The Ramones overleden

Auteur:
1 minuut leestijd
Ramones (live in Toronto, 1976. Van links naar rechts: Johnny, Tommy, Joey en Dee Dee Ramone) - CC BY-SA 3.0/wiki/Plismo
Ramones (live in Toronto, 1976. Van links naar rechts: Johnny, Tommy, Joey en Dee Dee Ramone) - CC BY-SA 3.0/wiki/Plismo

Tommy Ramone, een van de oprichters van de Amerikaanse punkrockgroep The Ramones, is vrijdag op 64-jarige leeftijd overleden aan kanker.

Albumcover van The Ramones
Albumcover van The Ramones
De muzikant werd in 1952 geboren in Boedapest als Thomas Erdelyi. Met zijn joodse ouders, die de holocaust overleefd hadden, verhuisde hij naar Amerika. Tommy Ramone groeide op in Forest Hill (New York) en vormde samen met gitarist John Cummings (die later bekend werd als Johnny Ramone) een garageband genaamd Tangerine Puppets.

In 1975 werd uiteindelijk de punkrockgroep The Ramones opgericht. De band wordt wel eens de eerste echt punkgroep genoemd. Tommy Ramone zou aanvankelijk alleen als manager dienst doen, maar omdat er geen drummer was besloot hij die rol te gaan vervullen. Als drummer is hij te horen op de albums Ramones (1976), Leave Home (1977) en Rocket to Russia (1977).

Tommy Ramone was het laatste nog levende bandlid dat er van begin af aan bij was. Het overlijden van de muzikant werd bekendgemaakt via het Twitter-account van de band.

CD: Greatest hits-album van de band

Beoordeel dit bericht

Score: van 5 ()

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren:

×