Koos Zwart (1947-2014) – Cannabisactivist en Paradiso-oprichter

De zogenaamde cannabisactivist Koos Zwart (1947) is donderdag overleden in het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam. Dat meldt de NOS.

Koos Zwart, zoon van PvdA-minister Irene Vorrink, was een van de bekende gezichten van de jaren zestig en zeventig. Hij werkte onder meer bij bladen als Hitweek en Aloha en hij was een van de oprichters van poptempel Paradiso.

Beursberichten

Bij het grote publiek werd Zwart vooral bekend doordat hij zogenaamde beursberichten voorlas in diverse VARA-programma’s. In het programma In de Rooie Haan las hij bijvoorbeeld de actuele prijzen van verschillende soorten hasj en weed voor.

Het Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod (VOC) treurt om de dood van de cannabisactivist. Met zijn dood verliest Nederland volgens het VOC “een van de markantste en meest effectieve cannabisactivisten uit de Nederlandse geschiedenis”.

- advertentie -

Koos Zwart leest de beurskoersen

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: