/

Koos Zwart (1947-2014) – Cannabisactivist en Paradiso-oprichter

Koos Zwart (1947-2014) - Cannabisactivist en Paradiso-oprichter (cc - Dijk, Hans van / Anefo - wiki)
Koos Zwart (1947-2014) - Cannabisactivist en Paradiso-oprichter (cc - Dijk, Hans van / Anefo - wiki)

De zogenaamde cannabisactivist Koos Zwart (1947) is donderdag overleden in het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam. Dat meldt de NOS.

Koos Zwart, zoon van PvdA-minister Irene Vorrink, was een van de bekende gezichten van de jaren zestig en zeventig. Hij werkte onder meer bij bladen als Hitweek en Aloha en hij was een van de oprichters van poptempel Paradiso.

Beursberichten

Bij het grote publiek werd Zwart vooral bekend doordat hij zogenaamde beursberichten voorlas in diverse VARA-programma’s. In het programma In de Rooie Haan las hij bijvoorbeeld de actuele prijzen van verschillende soorten hasj en weed voor.

Het Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod (VOC) treurt om de dood van de cannabisactivist. Met zijn dood verliest Nederland volgens het VOC “een van de markantste en meest effectieve cannabisactivisten uit de Nederlandse geschiedenis”.

Koos Zwart leest de beurskoersen

https://youtu.be/RYhvSC7Kx5w

Nooit uitgelezen...

Historiek is uw online geschiedenismagazine. Ons archief bevat duizenden artikelen. Bekijk hier onze alfabetische onderwerplijst en blijf lezen. Of bekijk onze tips op de voorpagina.

Meer informatie of samenwerken? Klik dan hier. Heeft u zelf een artikel dat u wilt publiceren, mail ons dan. Informatie voor uitgevers is hier te vinden.

Honderden auteurs publiceerden al op Historiek. Bekijk hier wie

Doorzoek ons archief: