Pipi Langkous op nieuw Zweeds bankbiljet

In Zweden zijn donderdag nieuwe bankbiljetten uitgebracht. Op het nieuwe biljet van 20 kronen is een afbeelding te vinden van Pipi Langkous en en kinderboekenschrijfster Astrid Lindgren.

Astrid Lindgren (1907-2002) schreef verhalen voor zowel kinderen als volwassenen. Haar schrijverschap begon met een verhaal over Pipi Langkous (in het Zweeds Pippi Långstrump geheten). Ze verzon de verhalen voor haar dochter Karin. Het eerste Pipi Langkous-boek verscheen in 1945. Het werd een doorslaand succes. Er verschenen onder meer televisieserie, films, tekenfilmserie en een musical over het vrijgevochten meisje met rood haar (en schelle stem).

In Zweden zijn deze week ook bankbiljetten verschenen met daarop portretten van bekendheden als Greta Garbo en Ingmar Bergman.

DVD: Pippi Langkous – De Originele Tv Serie

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: