Dark
Light

‘Prins Bernhard had nog een buitenechtelijk kind’

Auteur:
1 minuut leestijd
Prins Bernhard in 1999 (CC BY 3.0 – Sander Lamme – wiki)

Naast Alicia de Bielefeld en Alexia Grinda zou prins Bernhard nog een derde buitenechtelijke dochter hebben. Een 65-jarige vrouw beweert in de jaren veertig te zijn verwekt door de prins. Dat schrijft royalty-verslaggever Marc van der Linden dinsdag in De Telegraaf.

De vrouw zou tijdens de Bevrijdingsdagen van 1945 zijn verwekt. Na haar geboorte zou ze, met hulp van het Haagse Bronovo-ziekenhuis en de familie Donner, zijn weggewerkt. Volgens royalty-verslaggever Marc van der Linden wordt de vrouw in haar beweringen gesteund door haar moeder, stiefvader en een burgemeester.

De royalty-verslaggever stuitte op het verhaal tijdens de vier jaar dat hij onderzoek deed voor zijn boek De vrouwen van Prins Bernhard dat deze week verschijnt.

Volgens de royalty-verslaggever is het goed mogelijk dat prins Bernhard zelf nooit op de hoogte is geweest van het bestaan van het kind.

Cees Fasseur, auteur van het boek Juliana & Bernhard, zegt in de krant de onthulling opmerkelijk te vinden. Fasseur: “Hopelijk kan degene om wie het gaat wel schriftelijke stukken overleggen, zoals correspondentie met prins Bernhard”.

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.323 actieve abonnees)


Mede dankzij onze donateurs zijn al onze artikelen gratis te lezen. Op Historiek vindt u dus geen PREMIUM artikelen of 'slotjes'.

Steun ons ook

×