In de de vroege ochtend van 29 november 1937 botst prins Bernhard bij Diemen met zijn auto op een vrachtwagen. De prins raakt ernstig gewond.
De huwelijksvoltrekking vond op 7 januari 1937 plaats in Den Haag. Een dag hiervoor had Bernhard de titel Prins der Nederlanden met het predicaat Koninklijke Hoogheid gekregen.
Prins Bernhard, echtgenoot van de voormalige koningin Juliana en vader van Beatrix. Onder meer bekend door de Lockheed-affaire en de Greet Hofmans-affaire.
Op 13 juni 1956 verschijnt in Duitsland het weekblad Der Spiegel met daarin een artikel waarin wordt gemeld dat koningin Juliana onder invloed van een zekere Greet Hofmans zou staan.
Het verhaal is door Amerikaanse media wat aangedikt, zo stelt Annejet van der Zijl, maar is toch te leuk om niet te noemen: Allene Tew heeft misschien wel de Nederlandse monarchie gered.
De Greet Hofmans-affaire draaide om een gebedsgenezers die - tot onvrede van prins Bernhard - grote invloed had op koningin Juliana.
Velen verwarren het capitulatiedocument van 4 mei 1945 met de overgavebevelen (Orders on the Surrender) van 5 mei 1945. Die bevelen dienden ter implementatie of uitvoering van het capitulatiedocument.
Tegenwoordig staan er veel politieke herdenkingen op de agenda, vanwege het tweehonderdjarig bestaan van het koninkrijk Nederland. In 1813 keerde het Oranjehuis terug en werd de Nederlandse onafhankelijkheid hersteld. In 1814 kreeg Nederland een moderne(re) grondwet, gevolgd door de stichting van het het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden, met Willem I
Het huwelijk van prinses Juliana met Bernhard van Lippe-Biesterfeld op 7 januari 1937 bracht een beetje vrolijkheid in Nederland.
‘Een ‘schavuit’ werd hij wel genoemd. En ‘met de dames ging hij niet altijd even netjes om. Maar hij stond altijd voor zijn jongens’. Met die wervende tekst werd onlangs het boek In het spoor van Bernhard geïntroduceerd. Daar werd suggestief aan toegevoegd: