Dark
Light

Raven van Dorst en Gordon in nieuwe reeks Verborgen verleden

Auteur:
2 minuten leestijd
Raven van Dorst tijdens de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van 'Verborgen Verleden'
Raven van Dorst tijdens de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van 'Verborgen Verleden' (NTR)

In 2024 zijn acht nieuwe afleveringen te zien van het populaire televisieprogramma Verborgen verleden, waarin bekende Nederlanders op zoek gaan naar hun familiegeschiedenis. De nieuwe reeks start met televisiepersoonlijkheid Raven van Dorst.

Verborgen verleden is gebaseerd op het Britse format Who do you think you are? en wordt al jaren uitgezonden door de NTR. In de nieuwe reeks zijn weer acht Nederlanders te zien die de deur achter zich dichttrekken zonder dat ze weten waarheen precies de reis hen zal voeren. Met de makers van de serie beginnen ze aan een reis door de eigen familiegeschiedenis. Het programma is inmiddels toe aan het zeventiende seizoen. Er wordt nauw samengewerkt met het CBG Centrum voor familiegeschiedenis en verschillende archieven en historische centra.

Informatie over de komende afleveringen:

 • Aflevering 13 januari: Raven van Dorst

  Via de jeneverstokers in Schiedam, de Brabantse armoe en een rits onwettige kinderen reist presentator en muzikant Raven van Dorst naar het chique Brugge van de 17de eeuw. Daar hebben diens invloedrijke voorouders flink wat sporen hebben nagelaten, die de geschiedenis tastbaar maken. En heeft Raven dan toch echt ridderbloed door diens aderen lopen?

 • Aflevering 20 januari: Gordon Heukeroth

  Zijn achternaam heeft zanger Gordon nooit mooi gevonden, maar op deze reis terug in de tijd – een muzikale achtbaan – worden oude wonden gedicht en draagt hij voor het eerst de naam Heukeroth met trots. En wat zoekt Gordon eigenlijk in de bergen van Tirol?

  Gordon-Heukeroth tijdens de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van 'Verborgen Verleden' (NTR)
  Gordon-Heukeroth tijdens de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van ‘Verborgen Verleden’ (NTR)
 • Aflevering 3: Freek Bartels

  Op zoek naar zijn Molukse roots gaat musicalster Freek Bartels op een emotionele reis. Hij komt voor het eerst te weten wat zijn opa heeft meegemaakt tijdens de oorlog. En als Freek dan eindelijk voet zet op het verre moedereiland van zijn voorouders is dat echt thuiskomen.

 • Aflevering 4: Ilse Warringa

  Acteur, regisseur en schrijver Ilse Warringa vraagt zich af of er wel iets te vinden is over haar voorouders, maar wordt blij verrast door de vele bijzondere verhalen die ze kan vinden, waarin muziek, geloof en gemeenschap een grote rol spelen. Maar wat had Egbert Warringa op zijn geweten dat het Drentse Ees zo deed opschudden eind 19de eeuw?

 • Aflevering 5: Danny Vera

  Muzikant Danny Vera doet een schokkende ontdekking en probeert goed en kwaad uit vroeger tijden te duiden. En waar komt Danny’s donkere uiterlijk eigenlijk vandaan? Hij gaat op reis om het uit te zoeken en stuit op een verhaal over vlucht en vervolging.

  Jenny Arean tijdens de opnames
  Jenny Arean tijdens de opnames (NTR)
 • Aflevering 6: Jenny Arean

  Eigenlijk houdt één vraag cabaretier Jenny Aeran al haar hele leven bezig: wie was nou de vader van haar oma? En kloppen de verhalen van haar moeder en oma wel over de chique meneer die Jenny’s overgrootvader zou zijn? Als Jenny de archieven induikt, lijkt het allemaal toch net even anders te zijn dan haar al die jaren is voorgeschoteld.

 • Aflevering 7: Alexander Pechtold

  Tijdens de reis door het militaire verleden van zijn voorouders reist de voormalig leider van D66, Alexander Pechtold, naar het hart van Europa. Welke Pechtold/Bechtold zorgde ervoor dat de familie in Nederland terechtkwam? En het is alsof zijn vader over zijn schouder meekijkt en met Alexander meereist.

 • Aflevering 8: Janine Abbring

Afleveringtekst: NTR

De afleveringen van Verborgen verleden zijn vanaf 13 januari 2024 wekelijks te zien op NPO 2 om 20.35 uur.

Boek: Genealogie – Van stamboom tot familiegeschiedenis

×