Recordaantal klachten over havo-examen geschiedenis

Het havo-examen geschiedenis heeft een dubieus record geboekt. Niet eerder werd er zoveel geklaagd over een havo-examen. In totaal kwamen er meer dan 17.000 klachten over het examen binnen. Dat meldt LAKS, het Landelijk Actie Komitee Scholieren.

Het examen werd afgenomen bij ruim 36.000 havisten. Van hen diende bijna de helft een klacht in. Veel scholieren gaven aan dat er te veel “kenmerkende aspecten” aspecten in het examen zitten. Hierbij was het leerlingen vaak onduidelijk af ze in één woord moesten antwoorden of een hele beschrijving moesten geven. Ook de lengte van het examen zorgde voor veel onvrede bij de havisten.

Vorig kaar kwamen er slechts 5.900 klachten van havisten binnen over het examen geschiedenis. Een jaar eerder waren dat er iets minder dan 5.000.

Lees ook: Verdwijnt het vak geschiedenis?

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: