Dark
Light

‘Restanten monument keizer Titus gevonden’

Auteur:
1 minuut leestijd
De boog van Titus in het Forum Romanum, 1748
De boog van Titus in het Forum Romanum, 1748

Archeologen zeggen in Rome restanten te hebben gevonden van een monument dat in de eerste eeuw na Christus voor de Romeinse keizer Titus werd opgericht. De lokale autoriteiten hebben dat bekendgemaakt.

De vondst is gedaan in het historische Circus Maximus. Er zijn onder meer delen van de marmeren sokkels en travertijnen vloeren gevonden. Vermoed wordt dat het monument – dat in de eerste eeuw werd opgericht – bestond uit drie gewelven en vier vrijstaande zuilen en pilasters. Waaruit de archeologen afleiden dat het om een Titus-monument gaat is niet helemaal duidelijk.

De ontdekte delen van het monument worden op korte termijn weer bedekt met aarde. Zodra genoeg geld beschikbaar is om het hele gebied uit te graven, wordt het archeologische project hervat.

Jeruzalem

Titus was keizer van 79 tot 81 na Christus. Hij is vooral bekend doordat hij in 70 na Christus als militair commandant met succes Jeruzalem belegerde. Hij vernietigde de stad en de Tempel van Jeruzalem. Bij het Forum Romanum werd naar aanleiding van deze gebeurtenis een ereboog voor Titus opgericht.

Beoordeel dit bericht

Score: van 5 ()

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren:

×