Dark
Light

Spannende Geschiedenis van Gelderland

1 minuut leestijd
Spannende Geschiedenis van Gelderland
Spannende Geschiedenis van Gelderland

Spannende Geschiedenis van Gelderland
Spannende Geschiedenis van Gelderland
Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben deze week het toeristische project ‘Beleef de Spannende Geschiedenis van Gelderland’ geopend. Het project heeft als doel om de geschiedenis van Gelderland op een aantrekkelijke manier te presenteren aan het publiek.


Op een speciale website kan onder meer op thema en tijdvak gezocht worden naar historische locaties in de provincie. Op een kaart zijn alle locaties bij elkaar te zien. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld informatie vinden over het Romeins marskamp in Ermelo, het middeleeuws kasteel in Voorst of het Merovingisch grafveld van Wijchen. Alle locatie hebben ook een eigen pagina waar in woord en beeld nader ingegaan wordt op de historische achtergrond.

Opvallende markeringen

In totaal zijn er tweehonderd cultuurhistorische locaties in Gelderland met elkaar verbonden. Dit aan de hand van acht tijdlijnen, van Prehistorie via Romeinen, Bataven en Middeleeuwen tot de Koude Oorlog. Op alle fysieke locaties staat een opvallende markering met in de meeste gevallen een QR-code. Door deze met een smartphone te scannen wordt op de telefoon direct de audio of video van de plek waar men staat gestart.

De koning en koningin gaven dinsdag in de voormalige DRU-fabriek in Ulft het startschot voor de opening van het historisch belevenisnetwerk. Dit door plaatsing van een magneet.

×