Dark
Light

Standbeeld Feyenoord-icoon Coen Moulijn beklad

Auteur:
1 minuut leestijd
Beeld van Moulijn bij het Feyenoord-stadion
Beeld van Moulijn bij het Feyenoord-stadion (Publiek Domein - wiki)

Het standbeeld van voetballer Coen Moulijn voor het Feyenoord-stadion is door onbekenden beklad. Op de sokkel van het monument is met zwarte letters de naam van de supportersvereniging van Ajax gespoten: AFCA 76.

Het beeld van de legendarische voetballer werd vier jaar geleden onthuld. Eerder dit jaar haalden Ajax-supporters nog een actie uit met het beeld. Ze trokken het beeld toen een shirt van Ajax aan, met daarbij de tekst ‘Hé Coen, Ajax kampioen’. Dit keer is de actie van een andere orde. De Ajax-aanhangers gingen het beeld nu met een zwarte spuitbus te lijf.

Coen Moulijn is een van dé iconen van voetbalclub Feyenoord. Van 1955 tot 1972 speelde hij als linksbuiten in de voorhoede van die club. In die periode werd Feyenoord vijf keer kampioen en werd twee keer de nationale beker gewonnen. Het grootste succes uit de carrière van Coen Moulijn kwam in 1970 toen Feyenoord, als eerste Nederlandse club, de Europacup I won.

Coen Moulijn groeide uit tot de publiekslieveling van de Feyenoord-supporters. Als over ‘Mister Feyenoord’ gesproken werd, was altijd duidelijk dat het over de legendarische buitenspeler ging.

Foto op Twitter van het bekladde beeld:

×