Historisch logo keert terug op Ajax-shirt

Ajax is een van de helden uit de Griekse mythologie. Hij komt voor in de oude verhalen over de Trojaanse oorlog en was na Achilles de sterkste strijder aan de zijde van de Grieken. De Amsterdamse club werd naar deze held vernoemd, maar of het logo ook zijn gezicht toont

Stervoetballer Jan de Natris (1895-1972)

De Ajacied en Oranje-speler Jan de Natris (1895-1972) staat onder veel sporthistorici bekend als de beste Nederlandse voetballer van de jaren 1920. De tweebenige buitenspeler had ook enkele onberekenbare karaktertrekken en was zowel bij Ajax als Oranje bij diverse conflicten betrokken.

‘Langharig tuig’ Ajax moest zich knippen voor Europees duel

Op woensdag 16 september 1970 speelde Ajax in de eerste ronde van de Europacup 1 (de tegenwoordige Champions League) tegen de Albanese ploeg 17. Nentori Tirana uit Albanië. In de aanloop naar de uitwedstrijd ontstond er de nodige ophef over het lange haar van de Ajax-spelers. Wat gebeurde er precies?

Standbeeld Feyenoord-icoon Coen Moulijn beklad

Het standbeeld van voetballer Coen Moulijn voor het Feyenoord-stadion is door onbekenden beklad. Op de sokkel van het monument is met zwarte letters de naam van de supportersvereniging van Ajax gespoten: AFCA 76.

Oud-Ajacied Gerrie Mühren (67) overleden

Voetballer Gerrie Mühren is donderdag op 67-jarige leeftijd overleden. De Volendammer speelde onder meer voor Ajax en werd wereldberoemd toen hij in 1973 tijdens een wedstrijd tegen Real Madrid besloot op zijn gemakje een balletje hoog te houden.

Ajax heeft zijn gezicht weer terug

Op het thuistenue van voetbalclub Ajax is komend seizoen eindelijk weer de ouderwetse afbeeldingen van de Griekse held Ajax te vinden. De club heeft dat vrijdag bekendgemaakt. Op de achterkant van het thuistenue is komend seizoen een embleem te vinden met daarin vier logo´s. Naast het moderne huidige logo zijn

Ajax, held uit de Trojaanse oorlog

Ajax is een van de helden uit de Griekse mythologie. Hij komt voor in verhalen over de Trojaanse oorlog. Voerde gevechten met de Trojaanse held Hector.