Geschiedenis van de Klassieker: Ajax-Feyenoord
De Klassieker is de naam waaronder de traditionele duels tussen Ajax en Feyenoord bekendstaan. Hoe oud is ‘De Klassieker’ inmiddels? En waar komt de term vandaan?
Artikelen over de geschiedenis van Feyenoord
De Klassieker is de naam waaronder de traditionele duels tussen Ajax en Feyenoord bekendstaan. Hoe oud is ‘De Klassieker’ inmiddels? En waar komt de term vandaan?
Stadion Feijenoord, in de volksmond bekend als De Kuip, wordt door veel neutrale voetballiefhebbers beschouwd als het mooiste voetbalstadion van Nederland. Het stadion in de Rotterdamse wijk Feijenoord...
Feyenoorder Henk Schouten slaagde er op 2 april 1956 in om in de competitiewedstrijd tegen De Volewijckers maar liefst negen keer te scoren. Hij won daarmee een plek...
De scheldnaam 'hondelul' is in de wereld geholpen door de rechtsachter Piet Romeijn van Feyenoord. Hij was boos op scheidsrechter Arie van Gemert.
Dit als gebaar naar de Romeinen, die eerder dit jaar werden geschokt door het gedrag van Feyenoord-supporters die onder meer schade toebrachten aan de Barcaccia-fontein op de Piazza di Spagna.
Het is politie en justitie niet gelukt om te achterhalen welke Feyenoord-supporters precies schade toebrachten aan de historische fontein.
Feyenoord-hooligans hebben donderdag voorafgaand aan de Europacup-wedstrijd tegen AS Roma een ravage aangericht op het Piazza di Spagna, een historisch plein in het centrum van Rome.
Op 6 mei 1970 schrijft Feyenoord geschiedenis. De club wint, als eerste Nederlandse voetbalclub ooit, de Europacup I. Later veroveren de Rotterdammers, die dat seizoen ook al landskampioen...
Het standbeeld van voetballer Coen Moulijn voor het Feyenoord-stadion is door onbekenden beklad. Op de sokkel van het monument is met zwarte letters de naam van de supportersvereniging...
De verkiezing Stuk van het Jaar voor het beste archiefstuk van 2013 is gewonnen door een toegangskaartje voor de Europacupfinale Feyenoord-Celtic uit 1970.