De Kuip – Geschiedenis van het stadion van Feyenoord

Stadion Feijenoord, in de volksmond bekend als De Kuip, wordt door veel neutrale voetballiefhebbers beschouwd als het mooiste voetbalstadion van Nederland. Het stadion in de Rotterdamse wijk Feijenoord is sinds 1937 thuisbasis van voetbalclub Feyenoord.

Feyenoord wint de Europacup 1 (6 mei 1970)

Op 6 mei 1970 schrijft Feyenoord geschiedenis. De club wint, als eerste Nederlandse voetbalclub ooit, de Europacup I. Later veroveren de Rotterdammers, die dat seizoen ook al landskampioen werden, ook nog de Wereldbeker.

Standbeeld Feyenoord-icoon Coen Moulijn beklad

Het standbeeld van voetballer Coen Moulijn voor het Feyenoord-stadion is door onbekenden beklad. Op de sokkel van het monument is met zwarte letters de naam van de supportersvereniging van Ajax gespoten: AFCA 76.

Muurschildering voor Coen Moulijn

In Rotterdam is woensdag een muurschildering onthuld als eerbetoon aan voetballer Coen Moulijn. De Feyenoorder overleed begin dit jaar op 73-jarige leeftijd. De twaalf meter hoge muurschildering bevindt zich op een muur aan de Moerkapellestraat. Coen Moulijn groeide op in deze buurt in het Oude Noorden van Rotterdam.