Suske en Wiske-veiling brengt 50.000 euro op

Suske en Wiske: De koning drinkt
Suske en Wiske: De koning drinkt
Bij Catawiki, een online veilinghuis voor verzamelaars, is donderdagavond een verzameling zeldzame albums en tekeningen van Suske en Wiske geveild voor een bedrag van 50.000 euro.

Topstuk van de veiling was een door Willy Vandersteen getekende pagina uit het album De koning drinkt uit 1947. Dit object werd afgehamerd op een bedrag van 12.000 euro.

Er werden ook verschillende oude eerste drukken van Suske en Wiske geveild, waaronder exemplaren van De spieratoom (1948) en De schat van Beersel (1954). De veilingmeester, Tammo Meedendorp, is tevreden over het resultaat. Er werd volgens hem flink geboden en verschillende items brachten meer op dan vooraf was geschat.

Nooit uitgelezen...

Historiek is uw online geschiedenismagazine. Ons archief bevat duizenden artikelen. Bekijk hier onze alfabetische onderwerplijst en blijf lezen. Of bekijk onze tips op de voorpagina.

Meer informatie of samenwerken? Klik dan hier. Heeft u zelf een artikel dat u wilt publiceren, mail ons dan. Informatie voor uitgevers is hier te vinden.

Honderden auteurs publiceerden al op Historiek. Bekijk hier wie

Doorzoek ons archief: