Taalvirtuoos en liedjesmaker Drs. P (95) overleden

Drs P (1969).jpg
Drs P (1969).jpg
De Nederlands-Zwitserse taalvirtuoos Drs. P, pseudoniem van Heinz Hermann Polzer, is zaterdag op 95-jarige leeftijd overleden. Zijn uitgever Vic van de Reijt heeft dat bekendgemaakt.

Drs. P was een culturele duizendpoot. Hij was onder meer actief als dichter, schrijver, cabaretier, letterkundige, componist, pianist en zanger. Hij studeerde af in de economie.

Tussen 1950 en 1996 was Drs. P veelvuldig te zien in theaters in Nederland en België. Met name in de jaren zeventig en tachtig maakte hij naam bij et grote publiek. Zo scoorde hij bijvoorbeeld hits met liedjes als Dodenrit, Veerpont, Het trapportaal, Knolraap en lof, schorseneren en prei en De zusters Karamazov.

Vanwege zijn bijdrage aan de Nederlandse taal ontving hij een onderscheiding namens de Nederlandse Taalunie. Ook werd hij gelauwerd met een Gouden Harp en een Edison.

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: