Terug in de tijd met Postbus 51

Postbus 51
Sinds 1 juli bestaat Postbus 51 niet meer. Het einde van de dienst was vorig jaar al bekendgemaakt door het ministerie. Vanaf deze maand blijven er op radio en televisie gewoon informatieve berichten uitgezonden worden, maar voortaan gebeurt dat onder de naam Rijksoverheid.

Postbus 51 werd kort na de Tweede Wereldoorlog ingesteld. Burgers konden met hun vragen en opmerkingen via postbusnummer 51 bij de overheid terecht. Vanaf de jaren zestig werden er ook spotjes op radio en televisie uitgezonden. Ook in die spotjes werd steeds verwezen naar het postbusnummer. Later werd het ook mogelijk om via een website en email vragen te stellen. De website is nu ook opgeheven.

Hieronder kun je een aantal oude Postbus 51-video’s bekijken:

- advertentie -

Kopen met het koppie

120 km/uur – De uiterste grens!

Gelijke behandeling & Medezeggenschap

Zwangerschapsverlof

Aids

Seksuele intimidatie op de werkvloer

- advertentie -

Premiekoopwining (met Karin Bloemen)

Kan ik daar wat aan doen?

Ding Flof Bips

Eurobrochure

Auto schoon & Chrmisch afval

Promotiefilmpje voor Postbus 51

Drank maakt meer kapot dan je lief is

Inburgering

Vrouwen gezocht voor Mannenwerk

Beter milieu

- advertentie -

Beter klimaat

I Love Verkeersregels

4 en 5 mei

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: