ModeMode

The Monkees-zanger Davy Jones (66) overleden

Davy Jones in 1965
Davy Jones, de leadzanger van The Monkees, is woensdagochtend in Florida overleden aan een hartaanval. Hij is 66 jaar oud geworden.

- ad -

The Monkees waren vanaf de jaren zestig in Amerika te zien in een gelijknamige televisieshow. In Nederland werd de show in 1966 uitgezonden door de AVRO. De band werd wel gezien als het Amerikaanse antwoord op The Beatles. De rond The Monkees gecreëerde televisieshow leek qua vorm erg op de Beatles-film A Hard Day’s Night.- advertentie-

- ad -
- advertentie -

Davy Jones was vanaf het begin de leadzanger van de band. Jones was eind december 1945 geboren in Manchester. Vanaf zijn elfde ging hij acteren. Zo was hij bijvoorbeeld te zien in de Britse soap Coronation Street en de BBC-serie Z-Cars.

Vanaf 1964 verscheen Jones verschillende keren op de Amerikaanse televisie. In 1964 was hij – als acteur in de musical Oliver! – bijvoorbeeld te gast in de beroemde Ed Sullivan Show. Toevallig was hij daar die dag ook getuige van het eerste Amerikaanse televisie-optreden van The Beatles.

Korte tijd later werd Davy Jones frontman van het Amerikaanse equivalent van The Beatles: The Monkees. De groep scoorde grote hits met nummers als I’m a Believer (1966) en Daydream Believer (1967).

- ad -

Vanwege de bekendheid van Davy Jones veranderde een muzikant overigens zijn artiestennaam. David Robert Jones besloot voortaan de artiestennaam David Bowie te gaan gebruiken.

- advertentie-


- advertentie -

Afgelopen jaar hield de band nog een reünie. Een bijbehorende tournee werd echter vroegtijdig afgebroken vanwege strubbelingen in de groep. Enkele weken geleden gaf Jones nog een optreden in Oklahoma. De muzikant laat laat vier dochters na.

- ad -

Verder speuren:

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister


Uit het archief:

Veel meer tips ➱


Blij met deze site?

Klant bij Bol?Klant bij Bol? Bestel via deze link en Historiek krijgt een kleine vergoeding. Dank u wel!