Week van de koloniale geschiedenis
Dark
Light

Acteur graaf Dracula en tovenaar Saruman overleden

1 minuut leestijd
Christopher Lee als Dracula, 1958 (Publiek Domein - wiki)
Christopher Lee als Dracula, 1958 (Publiek Domein - wiki)

Christopher Lee, de Engelse filmacteur die vooral bekend werd doordat hij in de huid kroop van graaf Dracula en Saruman, de kwade tovenaar uit Lord of the Rings, is afgelopen zondag op 93-jarige leeftijd overleden. Zijn vrouw heeft dat donderdag bekendgemaakt.

De acteur was vanaf de jaren veertig te zien in meer dan 250 films. Zijn doorbraak kwam eind jaren vijftig met zijn rol van graaf Dracula in de film ‘Dracula Has Risen From The Grave’.

In de loop van de decennia leerde het publiek Lee onder meer kennen als de boosaardige tovenaar Saruman in de Lord of the Rings-films, Bondschurk Francisco Scaramanga in The Man with the Golden Gun en jedi Count Dooku in de laatste Star Wars-trilogie.

Lee maakte overigens niet alleen naam als acteur. Hij was ook actief als zanger. Vorig jaar bracht hij nog een metal album uit: Metal Knight.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken. Meer informatie

Lezers maken Historiek mede mogelijk. Ons steunen kan op verschillende manieren. Lees hier meer.

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

48.278 actieve abonnees

"Honderden historici brachten hun kennis al in."

Overzicht van auteurs op Historiek

Volg ons: