Het hondje van Mona Lisa

Kennelijk heeft Isabella d'Este met het hondje in haar armen geposeerd, maar heeft Leonardo da Vinci het hondje niet getekend of geschilderd, maar wel de houding van de armen zo gehandhaafd.

Onderzoekers nemen dna af van zonen ‘Mona Lisa’

In Florence wordt vrijdag een graf geopend waarin mogelijk twee zonen liggen van de vrouw die volgens sommigen model stond voor de Mona Lisa, het beroemde schilderij van Leonardo da Vinci. Ruim een jaar geleden werden in een de buurt van een klooster in Florence de vermoedelijke resten gevonden van

‘Mini Lisa’, een Mona Lisa van 30 microns groot

Amerikaanse wetenschappers zijn er in geslaagd een extreem kleine kopie van de Mona Lisa te maken. De kopie is slechts dertig microns ‘groot’. Ter vergelijking: een gemiddelde mensenhaar heeft een dikte van ongeveer zeventig micron.

‘Skelet model Mona Lisa gevonden’

Italiaanse archeologen denken de stoffelijke resten te hebben gevonden van Lisa Gherardini. Volgens sommige lezingen stond deze koopmansvrouw begin zestiende eeuw model voor de Mona Lisa, een wereldberoemd kunstwerk van Leonardo da Vinci.

Oude replica van de Mona Lisa ontdekt

Het Prado Museum in Madrid heeft een oude replica ontdekt van het wereldberoemde schilderij Mona Lisa van Leonardo Da Vinci. Volgens kunsthistorici is de replica waarschijnlijk vervaardigd door een leerling van de meester.

Weer een nieuwe theorie over de Mona Lisa

De Mona Lisa van Leonardo da Vinci is misschien wel het meest besproken schilderij ter wereld. Ook deze week is het schilderij weer in het nieuws. “Mona Lisa was een man”, koppen kranten wereldwijd.

Is de Mona Lisa een zelfportret?

Italiaanse wetenschappers willen de overblijfselen van de kunstenaar Leonardo da Vinci onderzoeken. Ze hopen te kunnen achterhalen of de Mona Lisa in werkelijkheid een zelfportret is van de schilder.