Dark
Light

Mona Lisa

Berichten over de Mona Lisa, een van de bekendste schilderijen ter wereld. Het meesterwerk werd tussen 1503 en 1507 gemaakt door Leonardo da Vinci. Over het schilderij wordt nog altijd druk gespeculeerd. Men is het er zelfs nog niet over eens wie de dame met de mysterieuze glimlach eigenlijk is. Sommigen beweren dat het in werkelijkheid om een zelfportret van Da Vinci gaat. Boekentip: The Mona Lisa Myth
Hondje van de Mona Lisa

Het hondje van Mona Lisa

Kennelijk heeft Isabella d'Este met het hondje in haar armen geposeerd, maar heeft Leonardo da Vinci het hondje niet getekend of geschilderd, maar wel de houding van de armen zo gehandhaafd.
3 minuten leestijd

Onderzoekers nemen dna af van zonen ‘Mona Lisa’

In Florence wordt vrijdag een graf geopend waarin mogelijk twee zonen liggen van de vrouw die volgens sommigen model stond voor de Mona Lisa, het beroemde schilderij van Leonardo da Vinci. Ruim een jaar geleden werden in een de buurt van een klooster in Florence de vermoedelijke resten gevonden van deze vrouw, Lisa Gherardini del Giocondo.
1 minuut leestijd

Mede dankzij onze donateurs zijn al onze artikelen gratis te lezen. Op Historiek vindt u dus geen PREMIUM artikelen of 'slotjes'.

Steun ons ook

×