Dark
Light

Nederlands Openluchtmuseum

Openluchtmuseum in Arnhem. Best bezochte museum buiten de randstad. Het belevingsmuseum geeft een beeld van het leven in Nederland gedurende de laatste eeuwen.
Klompen (wiki)

De droom, dat is nu

Ga zitten, vijf minuten maar, hier bij ons aan tafel. Links mijn zoon van zes, rechts mijn vrouw. Het is winter, zes uur ’s avonds en we hebben al opgeschept. Laten we onze ogen sluiten om te zien hoe deze vijf minuten er 50, 100 of zeg 150 jaar geleden zouden hebben uitgezien.
3 minuten leestijd
Het museum komt naar je toe

Het museum komt naar je toe

Musea hebben veel te bieden, een collectie en de bijbehorende verhalen. Betekenis geef je aan dat aanbod door er een activiteit en een beleving aan te koppelen.
6 minuten leestijd
De achterkant van troost / porseleinen popjes (Openluchtmuseum)

De achterkant van troost

Ze passen in de palm van haar hand, naast elkaar, twee blozende popjes van broos porselein. En in hetzelfde doosje waarin ze verpakt waren zit ook nog een stukje zeep en een waslapje van badstof.
3 minuten leestijd
Aspergeschaal met sauskom, Plateelbakkerij Zuid-Holland, 1920 / (Collectie Nederlands Openluchtmuseum)

Koninklijke asperges

Op het afscheidsdiner van prinses Beatrix waren alle bevriende koningshuizen uitgenodigd. Hun aankomst fonkelde van diamanten en saffieren. Fotografen schitterden met flitslichten. En wat stond er op het menu? Brabantse asperges. Dat paste bij het seizoen en bij Nederland. Asperges zijn hier al vanaf de middeleeuwen gegeten, ook in minder Koninklijke huishoudens. Als kwetsbare seizoensgroente zijn ze duur, je kunt
2 minuten leestijd

Openluchtmuseum krijgt watersnoodwoning

In het Openluchtmuseum in Arnhem komt een zogenaamde watersnoodwoning. Het gaat om een woning die de Noorse overheid na de watersnoodramp schonk aan dakloos geraakte Nederlanders. Na de watersnoodramp van 1953 schoot de wereld te hulp. Lieslaarzen, aardappelen, speelgoed, cognac, schooltassen, babykleertjes, zakdoeken en brilmonturen: de giften stroomden binnen. Zelfs de Britse premier Winston Churchill doneerde wat geld.
1 minuut leestijd
×