Dark
Light

Willem Bijleveld nieuwe directeur Openluchtmuseum

Auteur:
1 minuut leestijd

Willem Bijleveld / Foto± Scheepvaartmuseum - Jean Pierre Heijmans
Willem Bijleveld – Foto: Scheepvaartmuseum – Jean Pierre Heijmans
Willem Bijleveld, nu nog directeur van het Scheepvaartmuseum in Amsterdam, is vanaf 1 mei de nieuwe directeur van het Nederlands Openluchtmuseum (NOM) in Arnhem.


Op dit moment heeft het Openluchtmuseum nog twee directeuren: Jaap de Jong en Pieter-Matthijs Gijsbers. Vorige maand werd al bekend dat laatstgenoemde zou vertrekken. Dit naar aanleiding van “een verschil van inzicht over de toekomstige organisatiestructuur van het museum”. Gijsbers blijft wel aan tot het aantreden van de nieuwe directeur.

De Ondernemingsraad van het Openluchtmuseum moet formeel nog adviseren over de aanstelling van Willem Bijleveld, die de afgelopen jaren onder meer betrokken was bij de verbouwing en modernisering van het Scheepvaartmuseum. De directeur naar aanleiding van zijn vertrek:

“Het gaat me aan het hart Het Scheepvaartmuseum te verlaten. Het nieuwe museum slaat zichtbaar aan
bij een breed publiek en ik heb het heel bijzonder gevonden om hier leiding aan te geven. Ik laat een ondernemend
museum achter, dat een mooie toekomst tegemoet gaat.”

Willem Bijleveld was sinds 1997 directeur van het Scheepvaartmuseum. Voor die tijd was hij onder andere directeur van Madame Tussauds in Amsterdam. Eerder deze week stapte de zakelijk directeur van het Scheepvaartmuseum, Karin Brandt, al op. Dit vanwege een ‘verschil in visie’ met de raad van bestuur.

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (50.869 actieve abonnees)

Mede dankzij onze donateurs zijn al onze artikelen gratis te lezen. Op Historiek vindt u dus geen PREMIUM artikelen of 'slotjes'.

Steun ons ook

Ook interessant

Zelfde rubriek

×