Dark
Light

Vervolg film ‘Soldaat van Oranje’ komt eraan

Auteur:
1 minuut leestijd
Still uit 'Soldaat van Oranje'
Still uit 'Soldaat van Oranje'

Filmproducent Rob Houwer gaat volgend jaar opnames maken voor het vervolg op de legendarische film Soldaat van Oranje. Dat meldt het ANP dinsdag.

Soldaat van Oranje werd in 1977 verfilmd door Paul Verhoeven. Het verhaal was gebaseerd op het autobiografische boek Het hol van de ratelslang van Erik Hazelhoff Roelfzema. In dit boek beschreef deze oorlogsheld zijn herinneringen aan zijn tijd als adjudant van koningin Wilhelmina in Londen. De hoofdrollen van de film werden vertolkt Rutger Hauer en Jeroen Krabbé.

Rob Houwer was in 1977 producent en is nu dus van plan het tweede deel maken. Ook deze film is gebaseerd op de memoires van Erik Hazelhoff Roelfzema, maar nu staat de periode na de Tweede Wereldoorlog centraal. Tien jaar geleden was Houwer ook al van plan het vervolg te gaan maken, maar toen kwamen de plannen, onder meer door een rechtszaak, niet van de grond.

Het is de bedoeling dat de opnames eind 2014 van start gaan. Er zal zowel in Nederland als in het Pacifisch Gebied gefilmd worden. Tegenover het ANP zegt de filmproducent dat hij hoopt dat Paul Verhoeven de film weer zal regisseren. Aangezien die heeft aangegeven geen vervolgfilms te willen maken acht hij de kans hierop echter klein.

DVD: Soldaat van Oranje

De film ‘Soldaat van Oranje’ op YouTube (1977)

https://youtu.be/KB1SLnjJtuI

Beoordeel dit bericht

Score: van 5 ()

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren:

×