Dark
Light

Zuidpool

Noordpoolgebied (cc - Leon Mitchell)

De poolgebieden: wildernis, woongebied en wingewest

De exploitatie van de poolgebieden behoort tot de meest interessante hoofdstukken uit de geschiedenis van de mensheid. De poolgebieden waren lange tijd vooral een wildernis, maar vormen daarnaast ook een woongebied en – gezien de olievoorraden – een wingewest.
5 minuten leestijd
The Antarctic Heritage Trust

100 jaar oude foto’s gevonden bij hut Robert Falcon Scott

Op Antarctica zijn bijna honderd jaar oude negatieven gevonden van foto’s die werden gemaakt tijdens een expeditie van ontdekkingsreiziger Ernest Shackleton. De negatieven verkeerden in vrij slechte staat, maar nadat ze ontdaan waren van schimmel en waren schoongemaakt konden ze alsnog worden ontwikkeld.
1 minuut leestijd

Op zoek naar de geschiedenis van Antarctica

Twee onderzoekers van de Universiteit Utrecht reizen aankomende vrijdag met een internationaal onderzoeksschip naar Antarctica. Doel van de reis: onderzoek doen naar de geschiedenis van de zuidelijke ijskap.
1 minuut leestijd

Resten eerste ‘Zuidpool-vliegtuig’ gevonden

Op Antarctica zijn restanten gevonden van het vliegtuig van de Australische ontdekkingsreiziger Douglas Mawson. De poolreiziger wilde de eerste mens ooit worden die met een vliegtuig over de Zuidpool vloog.
1 minuut leestijd

Honderd jaar oude boter gevonden bij Cape Evans

Media in Nieuw-Zeeland en Engeland melden dat in een hut op Antarctica ongeveer honderd jaar oude boter is gevonden. De boter werd aangetroffen bij het basiskamp van de Britse ontdekkingsreiziger Robert Falcon Scott op Antarctica.
1 minuut leestijd
×