Dark
Light

Tiental werken gestolen uit Van Buuren Museum

Auteur:
1 minuut leestijd

Uit het Van Buuren Museum in Ukkel, een plaats bij Brussel, zijn maandagnacht een tiental schilderijen gestolen, waaronder een werk van de beroemde kunstenaar James Ensor (1860- 1949).

Foto: Van Buuren Museum
De gestolen kunstwerken zouden gezamenlijk een waarde van zo’n 1,2 miljoen euro vertegenwoordigen. Onder de gestolen werken bevinden zich ook werken van Brueghel de Jonge, Adriaan Brouwer en Kees van Dongen.

De collectie van het museum bevat verder onder meer werken van bekende kunstenaars als Constant Permeke en Vincent van Gogh. De bekendste werken lieten de dieven echter in het museum hangen.

Voorbereid

De inbrekers blijken een venster van het museum te hebben geforceerd om binnen te komen. Het alarm ging wel af, maar de dieven gingen zeer snel te werk. De kraak zou zo’n twee minuten hebben geduurd en lijkt dus goed te zijn voorbereid. Het museum heeft inmiddels laten weten een nachtbewaker aan te stellen. Of de dieven in opdracht werkten of losgeld voor de schilderijen gaan vragen is nog niet bekend. De politie onderzoekt de zaak.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.323 actieve abonnees)


Mede dankzij onze donateurs zijn al onze artikelen gratis te lezen. Op Historiek vindt u dus geen PREMIUM artikelen of 'slotjes'.

Steun ons ook

×