Tiental werken gestolen uit Van Buuren Museum

Foto: Van Buuren Museum
Uit het Van Buuren Museum in Ukkel, een plaats bij Brussel, zijn maandagnacht een tiental schilderijen gestolen, waaronder een werk van de beroemde kunstenaar James Ensor (1860- 1949).

De gestolen kunstwerken zouden gezamenlijk een waarde van zo’n 1,2 miljoen euro vertegenwoordigen.


Onder de gestolen werken bevinden zich ook werken van Brueghel de Jonge, Adriaan Brouwer en Kees van Dongen.

- advertentie -

De collectie van het museum bevat verder onder meer werken van bekende kunstenaars als Constant Permeke en Vincent van Gogh. De bekendste werken lieten de dieven echter in het museum hangen.

Voorbereid

De inbrekers blijken een venster van het museum te hebben geforceerd om binnen te komen. Het alarm ging wel af, maar de dieven gingen zeer snel te werk. De kraak zou zo’n twee minuten hebben geduurd en lijkt dus goed te zijn voorbereid. Het museum heeft inmiddels laten weten een nachtbewaker aan te stellen.

Of de dieven in opdracht werkten of losgeld voor de schilderijen gaan vragen is nog niet bekend. De politie onderzoekt de zaak.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

De klassieke wereld in 52 ontdekkingen - Leonard RutgersDe jodenvervolging in foto'sDe keuze - Leven in vrijheidDe Bourgondiërs - Bart Van LooDe geschiedenis van Nederland in 100 oude kaarten
Gelijk naar geschiedenisboeken over: