Dark
Light

Top 3 Geschiedenisleraar 2016 bekend

Winnaar komt uit Leek, Schoonhoven of Emmen
Auteur:
1 minuut leestijd
Top 3 Geschiedenisleraar 2016 bekend
Top 3 Geschiedenisleraar 2016 bekend

Drie docenten zijn genomineerd voor de titel Geschiedenisleraar 2016, de verkiezing van beste geschiedenisleraar 2016 uit het Nederlandse voortgezet onderwijs. Voorafgaand aan de Nacht van de Geschiedenis op 29 oktober in het Rijksmuseum wordt de winnaar bekendgemaakt. De vakjury onder leiding van schrijfster Nelleke Noordervliet selecteerde de top drie na een beraad over de shortlist van 10 kandidaten.

Geschiedenisleraar 2016De genomineerden zijn:

  • Fenneke Reinders, docent aan De Lindenborg, Leek
  • Liesbeth Dirks, docent aan het Schoonhovens College
  • Karst van der Velde, docent aan het Hondsrug College ‘De Marke’, Emmen

Juryvoorzitter Nelleke Noordervliet over de verkiezing:

“Geschiedenis gaat over vroeger, maar net zo goed over nu en later. Je leert wie je bent en wie je wil worden, ook door te weten waar je op voortbouwt. Het verleden klinkt en zingt mee met elke stap die we zetten. Een docent geschiedenis laat het lied horen met alle middelen die in deze tijd tot onze beschikking staan.”

De NTR en het Rijksmuseum organiseren de verkiezing van de beste geschiedenisleraar dit jaar voor de derde keer. Schoolbesturen, collega-docenten én leerlingen konden hun geschiedenisleraar als kandidaat aanmelden. Een jury van prominente didactici en historici onder leiding van juryvoorzitter Nelleke Noordervliet selecteerde uit de aanmeldingen 20 docenten en bezocht hen op school. Deze bezoeken leverden een shortlist op van 10 docenten waarvan videoportretten werden gemaakt. Uit deze shortlist werden de drie genomineerden gekozen.

Boek: Basiskennis Geschiedenis

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken. Steun ons werk

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 52.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
×