‘Tunnel naar de onderwereld’ ontdekt in Teotihuacán

Archeologen hebben in Mexico een bijzondere vondst gedaan. In de historische stad Teotihuacán vonden ze een tunnel, met daarin zo’n 50.000 rituele objecten.

De ingang van de tunnel blijkt dertien jaar geleden al te zijn ontdekt. Pas recent kwamen de rituele objecten echter aan het licht. De tunnel bevindt zich zo’n achttien meter onder een tempel in Teotihuacán. In de media wordt al gesproken van een soort ingang naar de ‘onderwereld’.

Letterlijk betekent Teotihuacán ‘stad waar men tot god komt’. Bekend is dat de stad in de zesde eeuw na Christus zo’n 150.000 inwoners telde. Vanaf de zevende eeuw raakte Teotihuacán echter in verval. Waarom is nooit helemaal duidelijk geworden.

Tunnel in Teotihuacán (INAH)
Tunnel in Teotihuacán (INAH)

De gevonden tunnel bevindt zich tussen de beroemde Piramide van de zon en de Tempel van de Gevederde Slang.

- advertentie -

In de ruim honderd meter lange tunnel zijn onder meer sieraden, wierookschalen, beeldhouwwerken, pijlpunten en messen gevonden. De onderzoekers stuitten ook op drie kamers. Hierin bevinden zich mogelijk koninklijke tombes. Momenteel is echter nog slechts zestig centimeter van de kamers uitgegraven.

Archeologen verwachten voor het onderzoek in de kamers nog zeker een jaar nodig te hebben.

Korte video over de vondst in Teotihuacán:

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: