Dark
Light

Vier skeletten gevonden in Pompeii

1 minuut leestijd
Pompeii - Foto: CC / Norbert Nagel
Pompeii - Foto: CC / Norbert Nagel

In de Romeinse ruïnestad Pompeii hebben archeologen vier skeletten gevonden. Het gaat om vier jonge mensen, waaronder een tienermeisje. Volgens de onderzoekers stierven de jongelingen toen ze op de vlucht waren voor de asregen die na de uitbarsting van de Vesuvius op de stad neerdaalde.

De ontdekking is gedaan in de restanten van een oude winkel in een buitenwijk van Pompeii. In het gebouw is ook een oven gevonden. Archeologen denken dat er een bronsgieterij in de winkel gevestigd was.

In Pompeii wordt al eeuwen onderzoek gedaan, maar nog altijd worden er nieuwe ontdekkingen gedaan. Door de uitbarsting van de vulkaan de Vesuvius werd de stad in 79 na Christus verwoest en bedekt onder een zes meter dikke laag vulkanische as. Duizenden mensen kwamen om het leven. De aslaag zorgde er voor dat de stad eeuwenlang intact bleef. In 1748 begonnen opgravingen. De resten van de stad geven de moderne mens tegenwoordig een goede indruk van het leven in een welvarende kleine Romeinse stad.

Gouden munten

De jongeren van wie de skeletten nu gevonden zijn, waren vermoedelijk op de vlucht voor de asregen en kwamen vervolgens vast te zitten in de winkel. Plunderaars blijken de skeletten in het verleden al eens te hebben gevonden. Desondanks werden bij de resten nog enkele gouden munten gevonden.

Kijktip: Een dag in Pompeï – animatie
Meer berichten over Pompeii
Boek: Pompeii – Het dagelijks leven in een Romeinse stad

×