Voetballer Erwin Sparendam (79) overleden

Sparendam kreeg een auto kado nadat hij 300 duels voor Blauw Wit had gespeeld (USV Elinkwijk)
Sparendam kreeg een auto kado nadat hij 300 duels voor Blauw Wit had gespeeld (USV Elinkwijk)
Voetballer Erwin Sparendam is op 79-jarige leeftijd overleden. Dat meldt voetbalclub USV Elinkwijk, waar Sparendam enige tijd speelde.


In Suriname speelde Erwin Sparendam bij SV Robin Hood. Hij was een van de eerste spelers die vanuit Suriname naar Nederland kwam om hier te voetballen. Net als Humphrey Mijnals, de eerste Surinamer die voor het Nederlands elftal speelde, speelde hij enige tijd voor Elinkwijk.

Zijn eerste club in Nederland was echter Blauw-Wit. Toen hij driehonderd duels voor die club had gespeeld, kreeg Sparendam een auto kado.

Elinkwijk maakte naam met het contracteren van Surinaamse voetballers, die samen bekend werden als het “klavertje vijf”. Naast Sparendam en Mijnals voetbalden ook de Surinamers Frank Mijnals, Michel Kruin en Charly Marbach voor de Utrechtse eredivisieclub.

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: