Dark
Light

Volendamse artiestenmanager Jaap Buijs (69) overleden

Auteur:
1 minuut leestijd
Volendam - cc
Volendam - cc

De bekende muziekmanager Jaap Buijs is zaterdag op 69-jarige leeftijd overleden. De geboren Volendammer maakte onder meer naam als begeleider van bekende artiesten als de George Baker Selection, Jan Smit, Nick & Simon en de 3JS.

Jaap Buijs werd in 1946 geboren in Volendam, waar hij bekend stond als ‘Cas’. Tot zijn twintigste werkte hij bij de visafslag maar na een ziekte wilde zijn moeder niet dat hij dat zware werk nog zou doen. Hij kwam uiteindelijk bij zijn broer Jan te werken, die toen manager van de Volendamse popgroep The Cats was.

Samen met zijn broer richtte Jaap wat later Artiestenbureau Volendam op. De eerste grote groep die Jaap zelf onder zijn hoede kreeg was Soul Invention, een groep die de naam later veranderde in de George Baker Selection. Er zouden nog vele artiesten volgen.

In 2012 richtte Buijs samen met een van die artiesten, Jan Smit, het platenlabel Vosound Records op. Twee jaar geleden werd maagkanker bij de bekende manager geconstateerd. Hij werd succesvol geopereerd maar in 2015 bleken er uitzaaiingen te zijn. Op 27 juni overleed hij op 69-jarige leeftijd.

Boek: One Way Wind – De geschiedenis van de palingsound

×