Volendamse artiestenmanager Jaap Buijs (69) overleden

De bekende muziekmanager Jaap Buijs is zaterdag op 69-jarige leeftijd overleden. De geboren Volendammer maakte onder meer naam als begeleider van bekende artiesten als de George Baker Selection, Jan Smit, Nick & Simon en de 3JS.


Jaap Buijs werd in 1946 geboren in Volendam, waar hij bekend stond als ‘Cas’. Tot zijn twintigste werkte hij bij de visafslag maar na een ziekte wilde zijn moeder niet dat hij dat zware werk nog zou doen. Hij kwam uiteindelijk bij zijn broer Jan te werken, die toen manager van de Volendamse popgroep The Cats was.

Samen met zijn broer richtte Jaap wat later Artiestenbureau Volendam op. De eerste grote groep die Jaap zelf onder zijn hoede kreeg was Soul Invention, een groep die de naam later veranderde in de George Baker Selection. Er zouden nog vele artiesten volgen.

In 2012 richtte Buijs samen met een van die artiesten, Jan Smit, het platenlabel Vosound Records op. Twee jaar geleden werd maagkanker bij de bekende manager geconstateerd. Hij werd succesvol geopereerd maar in 2015 bleken er uitzaaiingen te zijn. Op 27 juni overleed hij op 69-jarige leeftijd.

- advertentie -

Boek: One Way Wind – De geschiedenis van de palingsound

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: