Dark
Light

‘Wall is over’: Lennon Wall in Praag overgeschilderd

Auteur:
1 minuut leestijd
Lennon Wall in 1993
Lennon Wall in 1993 (CC BY 2.5 - Infrogmation wiki)

Lennon Wall in 1993 - cc
Lennon Wall in 1993 – cc
De beroemde Lennon Wall in het centrum van Praag is recent overgeschilderd. Op de muur waren een groot aantal schilderingen te vinden die gewijd waren aan Beatles-legende John Lennon.

Ooit was het een normale muur, maar nadat John Lennon in 1980 werd vermoord verschenen er al snel schilderingen. Fans gebruikten de muur om John Lennon te herdenken. In veel schilderingen waren stukken tekst uit liedjes van de muzikant verwerkt.

Een groep kunststudenten vond het klaarblijkelijk wel welletjes. Omdat het maandag 25 jaar geleden was dat de Fluwelen Revolutie begon (die een eind maakte aan het communistische bewind in het land) besloten ze muur wit te schilderen. Volgens de studenten moest er ruimte gemaakt worden voor boodschappen van de huidige en de volgende generatie.

‘Wall is over’

De hele muur werd wit geschilderd. In dikke zwarte letters stond er bij geschreven: ‘Wall is over’, waarmee gerefereerd werd aan de tekst War is over uit het lied Happy Xmas van John Lennon.

Inwoners van de stad lijken zich weinig van de actie aan te trekken. Inmiddels zijn er namelijk alweer Lennon-teksten op de muur geplaatst. Een passant reageerde door de tekst The Wall is never over! Just imagine… op de witte muur te kalken.

×