Dark
Light

Watersnoodramp 1953 als attractie

Auteur:
1 minuut leestijd
Afbeelding uit de Delta Experience (Neeltje Jans)
Afbeelding uit de Delta Experience (Neeltje Jans)

Afbeelding uit de Delta Experience (Neeltje Jans)
Afbeelding uit de Delta Experience (Neeltje Jans)

Het Zeeuwse Deltapark Neeltje Jans opent aankomende zondag de educatieve attractie Delta Experience, die gaat over de watersnoodramp van 1953. De attractie laat bezoekers door middel van moderne animatietechnieken de grootste stormvloed uit de Nederlandse geschiedenis van dichtbij beleven.

De makers verzorgden eerder attracties voor musea als EYE, NEMO en het Mauritshuis. Bert van de Hoef, directeur Deltapark Neeltje Jans:

“Een experience als deze is wat we nodig hebben om aan de jeugd uit te leggen wat de impact van een stormvloed is en hoe belangrijk de deltawerken zijn. Een tekstbordje werkt niet meer.”

De attractie opent op een bijzondere dag. Aankomende zondag (5 juli) finisht de tweede etappe van de Tour de France finisht namelijk op de Neeltje Jans. Een aantal nabestaanden krijgt donderdag al een voorproefje van de attractie.

Experience

In de Delta Experience staat de bezoeker in het midden van een 270 graden projectiescherm van 5 meter hoog waarbij hij met moderne projectietechnieken en speciale effecten de ramp beleeft. De educatieve attractie is ontwikkeld door Studio Louter, waar veel ontwerpers werken met een historische achtergrond. De studio kreeg onder meer beelden van Rijkswaterstaat, de Neeltje Jans en lokale archieven.

Dit voorjaar ontstond er nog enige ophef nadat bekend geworden was dat er ‘Watersnood-attractie’ in het park zou komen. Sommige nabestaanden van slachtoffers gaven aan dit niet gepast te vinden.

×