///

‘WOI-duikboot gevonden bij Texel’

Engelse duikboot uit de Eerste Wereldoorlog (E1)
Engelse duikboot uit de Eerste Wereldoorlog (E1)

Een visser heeft bij Texel aan wrak gevonden. Vermoedelijk gaat het om een Engelse onderzeeboot uit de Eerste Wereldoorlog. Dat meldt het Noord-Hollands Dagblad zondag.

Engelse duikboot uit de Eerste Wereldoorlog (E1)
Engelse duikboot uit de Eerste Wereldoorlog (E1)
De vondst is gedaan door visser Hans Eelman tijdens de bestudering van sonarbeelden. Het wrak ligt op een plaats waar regelmatig wordt gevist en volgens de deskundige bestaat de kans dat er in het wrak nog onontplofte torpedo’s liggen.

Het ongeveer vijftig meter lange wrak ligt op zo’n acht meter diepte. De visser heeft inmiddels contact opgenomen met de KLPD. Hij vermoedt dat het om de duikboot E36 gaat. Deze boot zonk op 19 januari 1917 na in aanvaring te zijn gekomen met een andere Engelse duikboot, de E43. Aan boord bevonden zich dertig bemanningsleden.

Overzicht van boeken over Nederlandse onderzeeboten

Nooit uitgelezen...

Historiek is uw online geschiedenismagazine. Ons archief bevat duizenden artikelen. Bekijk hier onze alfabetische onderwerplijst en blijf lezen. Of bekijk onze tips op de voorpagina.

Meer informatie of samenwerken? Klik dan hier. Heeft u zelf een artikel dat u wilt publiceren, mail ons dan. Informatie voor uitgevers is hier te vinden.

Honderden auteurs publiceerden al op Historiek. Bekijk hier wie

Doorzoek ons archief: