‘WOI-duikboot gevonden bij Texel’

Engelse duikboot uit de Eerste Wereldoorlog (E1)
Engelse duikboot uit de Eerste Wereldoorlog (E1)
Een visser heeft bij Texel aan wrak gevonden. Vermoedelijk gaat het om een Engelse onderzeeboot uit de Eerste Wereldoorlog. Dat meldt het Noord-Hollands Dagblad zondag.

De vondst is gedaan door visser Hans Eelman tijdens de bestudering van sonarbeelden. Het wrak ligt op een plaats waar regelmatig wordt gevist en volgens de deskundige bestaat de kans dat er in het wrak nog onontplofte torpedo’s liggen.

Het ongeveer vijftig meter lange wrak ligt op zo’n acht meter diepte. De visser heeft inmiddels contact opgenomen met de KLPD. Hij vermoedt dat het om de duikboot E36 gaat. Deze boot zonk op 19 januari 1917 na in aanvaring te zijn gekomen met een andere Engelse duikboot, de E43. Aan boord bevonden zich dertig bemanningsleden.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over:

3 Comments Join the Conversation →