Dark
Light

Texel

Berichten over de geschiedenis van Texel, het grootste Nederlandse Waddeneiland.

Deel zodenhuis gevonden op Texel

Tijdens een archeologische opgraving in Oosterend op Texel hebben archeologen resten gevonden van een middeleeuwse huisterp, een deel van een zodenhuis en een met hout versterkte waterput.
2 minuten leestijd
Beschadigde vuurtoren op Texel, november 1945 (cc - Vlis, J.A. van der / Anefo)

Kinderen in de frontlinie: De Russenoorlog op Texel.

Op het eiland Texel verliep de Tweede Wereldoorlog tot 1945 relatief rustig. Het eiland was zelfs zo rustig dat tijdens de hongerwinter in Nederland kinderen uit Amsterdam overkwamen om aan te sterken. Zij kregen al snel de bijnaam ‘Amsterdammertjes’. Aan het eind van de oorlog waren sommige van hen onverwachts getuige van een bloedige opstand.
4 minuten leestijd
Kaap Skil, voorgevel

Internationale museumprijs voor Kaap Skil

Museum Kaap Skil op Texel heeft Europese museumprijs gewonnen. Het museum over ‘jutters en zeehelden’ won een Special Commendation tijdens de Luigi Micheletti Award Ceremony 2014, een jaarlijkse Europese competitie van de voor innovatieve musea die zich bezighouden met geschiedenis, industrie of wetenschap. Van de zestien kandidaten uit twaalf Europese landen bleven zes finalisten over. Het Science Museum in het
1 minuut leestijd

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.323 actieve abonnees)


Mede dankzij onze donateurs zijn al onze artikelen gratis te lezen. Op Historiek vindt u dus geen PREMIUM artikelen of 'slotjes'.

Steun ons ook

×