Wrak WOII-onderzeeboot gevonden bij Amerika

Voor de kust van de Amerikaanse staat North-Carolina is een wrak van een Duitse onderzeeboot uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. Dat melden Amerikaanse media. Het zou gaan om de U-576. Nadat deze duikboot in juli 1942 in de Atlantische Oceaan een Amerikaans schip had aangevallen, snelden twee Amerikaanse oorlogsvliegtuigen en

Duitsland, Amerika en de onbeperkte duikbotenoorlog

Er is vaak gesteld dat Duitsland een grote fout maakte toen het besloot de onbeperkte duikbootoorlog, na een betrekkelijke periode van inactiviteit, in te voeren. Men oordeelde dat Duitsland hierdoor de Verenigde Staten welhaast dwong om aan de zijde van de geallieerden aan de oorlog te gaan deelnemen en daardoor

Oorlogsgraf WOII-onderzeeër mogelijk aangetast

In 1995 werd voor de kust van Maleisië het wrak van de Nederlandse onderzeeboot O-16 gevonden. Het wordt beschouwd als een officieel oorlogsgraf maar er zijn vermoedens dat het wrak door bergers is aangetast. Dat meldt de Volkskrant dit weekend.

Wrak WOI-duikboot blijkt wrak koopvaardijschip

Eerder deze maand meldde een visser dat hij bij Texel het wrak van een onderzeeboot uit de Eerste Wereldoorlog had gevonden. Bij nader inzien blijkt het echter om het wrak van een koopvaardijschip te gaan. Dat meldde de Texelse Courant afgelopen weekend.

‘WOI-duikboot gevonden bij Texel’

Een visser heeft bij Texel aan wrak gevonden. Vermoedelijk gaat het om een Engelse onderzeeboot uit de Eerste Wereldoorlog. Dat meldt het Noord-Hollands Dagblad zondag.

Bemanning onderzeeboot Hr.Ms. K XVI herdacht

In Den Helder is woensdag een herdenkingsbijeenkomst gehouden voor de 36 bemanningsleden van de Nederlandse onderzeeboot Hr.Ms. K XVI. Deze onderzeeboot zonk in december 1941 na een aanval van een Japanse onderzeeër.