Zanger Joe Cocker (70) overleden

Joe Cocker in 1970 - cc
Joe Cocker in 1970 – cc
De Britse zanger Joe Cocker is maandag op 70-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de BBC. De zanger was al enige tijd ziek. Hij leed aan longkanker.

De muziekcarrière van de in 1944 in Sheffield geboren Joe Cocker begon al vroeg. Vanaf zijn vijftiende zat hij in verschillende bandjes. In 1965 was hij voor het eerst te zien op de Amerikaanse televisie in 1969, in de beroemde Ed Sullivan Show.

Datzelfde jaar scoorde hij ook zijn eerste grote hit: With a Little Help from My Friends, een cover van The Beatles, én was hij te zien op het legendarische Woodstock-festival.

De zanger stond bekend om zijn rauwe stemgeluid. Enkele bekende nummers van hem zijn Unchain my heart, Up where we belong (met Jennifer Warnes), Summer in the city, You are so beautiful en You can leave your hat on.

- advertentie -

Joe Cocker maakte meer dan veertig albums. De artiest woonde al langere tijd in Colorado, Amerika. Hij overleed daar ook.

Overzicht: cd’s en dvd’s van Joe Cocker

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: