Dark
Light

Zanger Reg Presley van The Troggs overleden

Auteur:
1 minuut leestijd
The Trogg (Publiek Domein - wiki)

De Britse zanger Reg Presley van de garagerockband The Troggs is maandag op 71-jarige leeftijd overleden. Zijn familie heeft dat bekendgemaakt.

The Troggs – Wild Thing
The Troggs werden wereldberoemd door het nummer Wild Thing. Dit nummer was overigens niet door de band geschreven maar door hun cover werd het lied wereldberoemd. In juli 1966 belandde het nummer op de eerste plaats van de belangrijke Amerikaanse hitlijst de Billboard Hot 100.

In Groot-Brittannië kwam het nummer niet op nummer één te staan. Met de volgende hit, With a girl like you, lukte dit wel. De band scoorde later ook nog een hit met het nummer Love is all around, dat in de jaren negentig succesvol werd gecoverd door Wet Wet Wet.

Reg Presley leed al enige tijd aan longkanker. Een jaar geleden stopte hij met optreden. De zanger overleed dinsdag in zijn woning in Hampshire.

Overzicht van uitgaven van The Troggs

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie

×