Schrijver ‘Always on my mind’ overleden

Elvis Presley op een Duitse postzegel
Elvis Presley op een Duitse postzegel (Deutsche Bundespost)

Wie het nummer Always on my mind hoort, denkt waarschijnlijk vooral aan Elvis Presley, Willie Nelson of misschien wel de Pet Shop Boys. Het lied werd echter geschreven door Wayne Carson. Hij overleed deze week op 72-jarige leeftijd.


Andere bekende nummers van de Amerikaanse liedjesschrijver en country-artiest zijn Neon Rainbow, The Letter en Soul Deep. In 1997 werd Carson opgenomen in de prestigieuze Nashville Songwriters Hall of Fame.

Always on My Mind schreef Carson in 1972 aan de keukentafel. Naar eigen zeggen stond de basis van het lied na tien minuten op papier. In de studio maakte hij het nummer daarna samen met Johnny Christopher en Mark James af. De eerste opname werd verzorgd door Gwen McCrae en Brenda Lee.

Echt populair werd het lied dankzij de versie van Elvis Presley, die op het moment dat hij het lied uitbracht in scheiding lag met zijn vrouw Priscilla. Het werd een van de bekendste nummers van “the King of Rock and Roll”.

- advertentie -

In 1982, tien jaar na Elvis, bracht Willie Nelson Always on my mind. Het leverde hem drie Grammy Awards op. De versie van The Pet Shop Boys verscheen in 1985.

‘Always on my mind’ door Elvis Presley

‘Always on my mind’ door Willie Nelson

‘Always on my mind’ door The Pet Shop Boys

Wat is jouw favoriete versie?

Dick Nanninga in 1975 nadat hij met zijn club van Feyenoord heeft gewonnen (cc - Nationaal Archief Anefo / Mieremet, R.)
Dick Nanninga in 1975 nadat hij met zijn…
Kurt Cobain tijdens een optreden in 1987 - Foto: Twitter
De 19-jarige tiener Maggie Poukkula plaatste onlangs een bijzonder bericht met foto's…

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Meer van dit soort berichten? Like ons dan!

Gelijk naar geschiedenisboeken over:
Ook adverteren op Historiek?
Goede keus! Klik hier