Adolf Hitler-imitator actief in Berlijn

In Berlijn is al enkele dagen een look-a-like van dictator Adolf Hitler actief. De man heeft een typisch ‘Hitler-snorretje’ en precies dezelfde scheiding als de dictator.

Het blijkt te gaan om acteur Oliver Masucci. Hij blijkt te zijn gevraagd om, verkleed als Hitler, wat reclame te maken voor de verfilming van het boek Er ist wieder da (Daar is hij weer) van Timur Vermes. De filmopnames gaan namelijk binnenkort van start.

Televisiecarrière

In Er ist wieder da wordt Hitler op een dag in 2011 wakker in Berlijn. Als hij mensen aanspreekt denken die dat hij een imitator is. In die hoedanigheid wordt Hitler uiteindelijk een hype en begint hij zesenzestig jaar na zijn vermeende overlijden aan een televisiecarrière.

- advertentie -

De look-a-like van Adolf Hitler die promotie moet maken voor de boekverfilming, verscheen onlangs onder meer op een balkon tijdens een demonstratie van neonazi’s. Hij sprak de skinheads toe en noemde ze ‘watjes’.

Het boek Er ist wieder da van Timur Vermes

 • Meer over Adolf Hitler
  Hotel Adlon - Still uit de serie
  Hotel Adlon - Still uit de serieTerwijl bovengronds…
  Still uit de uitzending van EenVandaag
  Vanuit Nederland is tussen 1979 en 1989 voor zeker 60 miljoen gulden…
 • - advertentie-


  Historiek heeft een gratis mobiele app  Geschiedenis zoeken


  Gerelateerde uitgaven:  Yuri Visser

  About Yuri Visser

  view all posts

  Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisser  Download onze gratis app voor smartphone en tablet!

  Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

  Download de app via de volgende links: